Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κοσμηματοπώλης της Ομόνοιας - iefimerida.gr

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κοσμηματοπώλης της Ομόνοιας

στα δικαστήρια ο 73χρονος/Φωτογραφία: IntimeNews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί πήρε ο κοσμηματοπώλης ο οποίος εμπλέκεται στην επίθεση κατά του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν ήταν έτοιμος ο ανακριτής. Σε βάρος του 73χρονου άνδρα οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, που είναι κακουργηματικού βαθμού, και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Την ίδια στιγμή, έξω από το κτίριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων συλλογικότητες και φορείς του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως φάνηκε πάντως από τις δηλώσεις του συνηγόρου του κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος, που πλην της κακουργηματικής κατηγορίας είναι αντιμέτωπος και με το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φαίνεται να υποστηρίζει πως οι αντιδράσεις του είχαν στόχο να εμποδίσουν τον Ζακ Κωστόπουλο να διαφύγει καθώς είχε μπει στο κατάστημα του με σκοπό τη ληστεία αλλά και να προστατέψουν τη ζωή του και την ζωή άλλων γιατί ο 33χρονος τους απειλούσε με ένα σπασμένο γυαλί.
Στα δικαστήρια αναμένεται και ο 55χρονος που ταυτοποιήθηκε μέσω οπτικού υλικού να επιτίθεται στον νεαρό ακτιβιστή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συνελήφθη και ένας ακόμη άνδρας, 55 ετών, ο οποίος είχε προσαχθεί αρχικά στην Ασφάλεια Αθηνών, ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου. Ο 55χρονος ομολόγησε τελικά την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο, επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν απ' έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Ο κοσμηματοπώλης στα δικαστήρια της Αθήνας
Εχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, που είναι κακουργηματικού βαθμού, και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κοσμηματοπώλης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ