ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν

Στέιτ Ντιπάρτμεντ /Φωτογραφία Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την σχεδιαζόμενη πώληση στην Ταϊβάν ανταλλακτικών για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και για άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη, αξίας 330 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας ανέφερε ότι η έγκριση της πώλησης αφορά ανταλλακτικά για «F-16, C-130, F-5, εγχώρια μαχητικά αεροσκάφη και άλλα αεροπορικά συστήματα και υποσυστήµατα και άλλα στοιχεία υλικοτεχνικής υποδομής και προγραμμάτων στήριξης».

«Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα συμβάλει στην εξωτερική πολιτική και στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας και της αμυντικής ικανότητας του παραλήπτη, που ήταν και συνεχίζει να είναι μια σημαντική δύναμη για την πολιτική σταθερότητα, την στρατιωτική ισορροπία και για την οικονομική πρόοδο στην περιοχή», υπογραμμίζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΕΡΜΕΝΤ ΗΠΑ Ταϊβάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ