Συνήγορος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου στο iefimerida: «Το πόρισμα δεν είναι οριστικό -Υπέστη εγκεφαλικό οίδημα» - iefimerida.gr

Συνήγορος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου στο iefimerida: «Το πόρισμα δεν είναι οριστικό -Υπέστη εγκεφαλικό οίδημα»

O Ζακ Κωστόπουλος /Φωτογραφία: Facebook
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης βάσει της οποίας τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου δεν μπορούν ακόμα να προσδιοριστούν σχολιάζει μιλώντας στο iefimerida η συνήγορος της οικογένειας του θανόντος, Άννυ Παπαρρούσου.

Τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλογριά και Σωκράτη Τσαντίρη δεν είναι οριστικό».

Σύμφωνα με την κα Παπαρρούσου, οι ιατροδικαστές με το πόρισμα τους «παραπέμπουν σε τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα ‘φωτίσουν’ τα αίτια θανάτου του 33χρονου». Όπως σημειώνει, σε επικοινωνία της με τον κ. Τσαντίρη ενημερώθηκε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος παρουσίασε οξύ εγκεφαλικό οίδημα τα αίτια του οποίου θα μπουν στο «μικροσκόπιο» των ιατροδικαστών προκειμένου να φανεί κατά πόσο σχετίζονται με την τραγική κατάληξη του νεαρού ακτιβιστή.

«Μένει να προσδιοριστεί η αιτία που το προκάλεσε. Αυτό θα συμβεί σε περίπου έναν μήνα το ταχύτερο. Εξάλλου, λόγω του οιδήματος, θα ακολουθήσουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του θύματος», εξηγεί η κυρία Παρπαρρούσου, τονίζοντας πάντως ότι το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής δεν είναι οριστικό και ότι η αιτία θανάτου δεν έχει καταγραφεί σε αυτό.

Όσον αφορά το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, η ίδια υπογραμμίζει ότι το επεξεργάζεται ήδη ο ειδικός πραγματογνώμονας Γεώργιος Καραθανάσης ο οποίος αναμένεται να το καταθέσει στον ανακριτή αύριο το πρωί. Όπως λέει, μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει σε γνώση της νέο οπτικοακουστικό υλικό που να σχετίζεται με την υπόθεση.

«Η δικογραφία είναι ακόμα ελλιπής ωστόσο θα φροντίσουμε ώστε να συμπληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια βαριά διωκόμενη ποινική πράξη και αυτό που πρέπει να διερευνηθεί είναι ο δόλος των δραστών. Πρέπει να γίνει σαφές τι επεδίωκαν με τις κλωτσιές κατά του Ζακ. Να τον ακινητοποιήσουν ή να τον εξοντώσουν; Είμαστε στη διαδικασία της ανάκρισης και αισιοδοξώ ότι βήμα – βήμα θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβη», καταλήγει η κυρία Παπαρρούσου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ