Ξένο σώμα ο Σαρίδης, λένε στελέχη της Ενωσης Κεντρώων -Εξοργισμένος μαζί του ο Βασίλης Λεβέντης - iefimerida.gr

Ξένο σώμα ο Σαρίδης, λένε στελέχη της Ενωσης Κεντρώων -Εξοργισμένος μαζί του ο Βασίλης Λεβέντης

Φωτογραφία: Eurokinissi
Δημήτρης Τάκης

Ξένο σώμα και τελειωμένη υπόθεση θεωρούν στελέχη της Ένωσης Κεντρώων, λίγες ώρες πριν την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον μέχρι και σήμερα βουλευτή του κόμματος Γιάννη Σαρίδη.

Ο κ. Σαρίδης, που μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, παραιτήθηκε ξαφνικά, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, την αγανάκτησή του για τη συμπεριφορά του συναδέλφου του Δημήτρη Καβαδέλλα, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο εισόδου στη ΔΕΘ.

Στελέχη της Ενωσης Κεντρώων θεωρούν υποκριτική αυτή τη στάση και μιλούν για προειλημμένες αποφάσεις του βουλευτή, που έχουν να κάνουν και με το πολιτικό σκηνικό αλλά και με την κοινοβουλευτική αριθμητική που θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λεβέντης είναι εξοργισμένος με τον βουλευτή του και κάνει λόγο για ένα ακόμα κρούσμα αχαριστίας και θλιβερής συμπεριφοράς. Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης έχει δεχθεί εισηγήσεις από στελέχη του κόμματος να ζητήσει τις παραιτήσεις και του κ. Σαρίδη και του κ. Καβαδέλλα, και αν δεν τις υποβάλουν να τους διαγράψει από το κόμμα.

Η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι και εφόσον ο κ. Σαρίδης εμμείνει στο τελεσίγραφο που έστειλε την περασμένη εβδομάδα για τις αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος και ανεξαρτητοποιηθεί, η Ενωση Κεντρώων θα μείνει πλέον με πέντε βουλευτές: τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Λεβέντη, τον Μάριο Γεωργιάδη, τον Χρήστο Φωκά, τον Αναστάσιο Μεγαλομύστακα και τον Δημήτρη Καβαδέλλα.

Οι πέντε βουλευτές είναι και το αριθμητικό όριο για να μπορεί ένα κόμμα να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή και να αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ