Brexit: Βέβαιος για επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ ο αρμόδιος υπουργός - iefimerida.gr

Brexit: Βέβαιος για επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ ο αρμόδιος υπουργός

Brexit/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταγράψει πρόοδο και εν τέλει θα συνάψει μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε σε πνεύμα καλής πίστης, προσπαθούμε και θα εξασφαλίσουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορούμε, αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο Ράαμπ στον ραδιοφωνικό σταθμό TalkRadio.

«Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε σε πνεύμα καλής πίστης, είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε εκεί».

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε την Παρασκευή ότι οι συνομιλίες με την ΕΕ για το Brexit έφτασαν σε αδιέξοδο, προκαλώντας την Ένωση να παρουσιάσει τα δικά της σχέδια αφού οι ηγέτες της ΕΕ απέρριψαν τις δικές της προτάσεις.

Ωστόσο, ο Ράαμπ δήλωσε ότι είναι σημαντικό να μην υπάρχουν υπερβολικές αντιδράσεις στην «ανυποχώρητη» στάση των Βρυξελλών και ότι κάποια πισωγυρίσματα είναι αναμενόμενα.

«Παράλληλα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την πιθανότητα…οι φιλοδοξίες που έχουμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, για να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, δεν βρίσκουν ανταπόκριση από την άλλη πλευρά και χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό».

Η στερλίνα ενισχύθηκε πάνω από τα 1,31 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο περίπου 0,5%, την ώρα που μιλούσε ο Ράαμπ.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα θα ψηφίσει αυτή την εβδομάδα για το εάν θα πρέπει να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα των συνομιλιών του Brexit, αν και ο εκπρόσωπος του κόμματος επί των οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι αυτό θα αφορά την όποια τελική συμφωνία παρά την αντιστροφή ολόκληρης της διαδικασίας.

Ο Ράαμπ δήλωσε ότι μια τέτοια στάση καθιστά πιο πιθανή το να αποτύχουν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία.

«Αυτό που θέλουν (η ΕΕ) να δουν είναι κάποια ομοψυχία από το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι για αυτό το λόγο που όλες αυτές οι ανοησίες των Εργατικών για ένα δεύτερο δημοψήφισμα δεν είναι μόνο μη δημοκρατικές αλλά είναι και το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε τώρα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας διότι τους ενθαρρύνει να μας προσφέρουν μια απαίσια συμφωνία, το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες να μην επιτευχθεί μια συμφωνία», δήλωσε.

«Η μεγάλη πλειονότητα, η σιωπηλή πλειονότητα σε αυτή τη χώρα, απλά θέλει να προχωρήσουμε με αυτό και αυτό κάνουμε», δήλωσε ο Ράαμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία Brexit Ντομινίκ Ράαμπ συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ