Times: Συνεργάτες της Μέι κάνουν «πολεμικούς σχεδιασμούς» για πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Times: Συνεργάτες της Μέι κάνουν «πολεμικούς σχεδιασμούς» για πρόωρες εκλογές

Η Τερέζα Μέι (Φωτογραφία: AP/ Jack Taylor)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεργάτες της Τερέζα Μέι κάνουν σχεδιασμούς για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών τον Νοέμβριο, προκειμένου να η Βρετανίδα πρωθυπουργός να προχωρήσει το Brexit με ανανεωμένη λαϊκή εντολή, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Δύο κορυφαία στελέχη της ομάδας της Ντάουνινγκ Στριτ έχουν αρχίσει «πολεμικούς σχεδιασμούς», με βάση το σενάριο της προκήρυξης βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο, αναφέρει το δημοσίευμα. Στόχος να εξασφαλιστεί η υποστήριξη των Βρετανών σε ένα νέο σχέδιο για το Brexit, μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε το λεγόμενο πακέτο προτάσεων Τσέκερς, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα.

Εξάλλου η Μέι δεσμεύτηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν θα δειλιάσει» στις διαπραγματεύσεις για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει η εφημερίδα Sunday Express.

Την Παρασκευή η Μέι απαίτησε νέες προτάσεις και σεβασμό από τους Ευρωπαίους ομολόγους της, δηλώνοντας μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Αυστρίας ότι οι διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο περιήλθαν σε αδιέξοδο. «Είναι η στιγμή να κάνουμε αυτό που είναι το σωστό για τη Βρετανία», είπε η πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Brexit πρόωρες εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ