Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ - iefimerida.gr

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος ερμήνευσε πριν από 36 χρόνια το ρόλο ενός από τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν την υπόθεση κατασκοπείας του Γουότεργκεϊτ, προετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για το πολιτικό σκάνδαλο το οποίο στοίχισε τη θέση του στον Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα The New York Times, το δίωρο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου-Η επιστροφή» (All The President's Men Revisited) το οποίο θα προβληθεί το 2013 από το δίκτυο Discovery Channel, θα αναφέρεται στο σκάνδαλο και τις επιπτώσεις του στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης τα σαράντα χρόνια που ακολούθησαν.

Το Discovery Channel επιβεβαίωσε σήμερα την είδηση στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, επιφυλασσόμενο να κάνει την επίσημη ανακοίνωση για το έργο σε μια συνάντηση την Πέμπτη με τους διαφημιστές του.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε εκείνον της ταινίας που είχε γυρίσει το 1976 ο Άλαν Πάκουλα με τίτλο «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου» (All The President's Men) στην οποία οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ντάστιν Χόφμαν υποδύονταν τους Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπερνστάιν, δημοσιογράφους της Washington Post, που έκαναν την έρευνα για τη μυστηριώδη διάρρηξη στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στο κτίριο Γουότεργκεϊτ στην Ουάσιγκτον.

Οι αποκαλύψεις αυτής της έρευνας το 1974 είχαν οδηγήσει στην παραίτηση του Δημοκρατικού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.

«Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να κοιτάξουμε εκείνη την περίοδο της ιστορίας για να κατανοήσουμε το παρόν», δήλωσε ο ηθοποιός, γνωστός για την στράτευσή του στην αριστερά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα.

Ο Μπομπ Γούντγουορντ, που επίσης ρωτήθηκε από τους New York Times και διαδραμάτισε συμβουλευτικό ρόλο στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ, δήλωσε ότι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο ίδιος διερωτήθηκαν για θέματα όπως: «Τι απομένει από το Γουότεργκεϊτ; Τι κατανοούμε από αυτό; Ποια είναι τα μαθήματα που αποκομίσαμε;».

Το ντοκιμαντέρ θα δώσει νέα στοιχεία, κυρίως για το «Βαθύ Λαρύγγι» κατά το ψευδώνυμο που είχε δοθεί στον πληροφοριοδότη των δημοσιογράφων και πρώην αναπληρωτή Διευθυντή του FBI Μαρκ Φελτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ