ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστές πιπεριές με κόκκινη σάλτσα

Από το βιβλίο Puglia, εκδ. Phaidon.
Από το βιβλίο Puglia, εκδ. Phaidon.

Συνοδευτικό για ζυμαρικά ή μια ωραία σαλάτα, με κρασί το απόγευμα ή ορεκτικό σε ένα μεγάλο τραπέζι.

Η συνταγή έρχεται από τη νότια Ιταλία. Σε ορισμένα μέρη της Ισπανίας, οι τηγανητές γεμιστές πιπεριές σερβίρονται χωρίς τη σάλτσα, μόνο με θαλασσινό αλάτι.

Για 6 άτομα:

  • 6 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 500 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες κονσέρβα

Για τη γέμιση:

  • 50 γρ. μπαγιάτικα ψίχουλα χωρίς την κόρα
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. τριμμένο πεκορίνο
  • 1–2 αυγά
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Για τη γέμιση, βάλτε τα ψίχουλα σε ένα μπολ με το τυρί, τα αυγά, τον μαϊντανό, το σκόρδο και την κάπαρη. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
  • Κόψτε τις κορυφές από τις πιπεριές, αφαιρέστε τους σπόρους και με ένα κουταλάκι γεμίστε τις με το μείγμα.
  • Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρέστε τις πιπεριές από το τηγάνι με μια σπάτουλα και αφήστε τις να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Αφαιρέστε το επιπλέον λάδι από το τηγάνι και προσθέστε το τομάτες. Μαγειρέψτε τις σε δυνατή φωτιά για 10’ μέχρι να εξατμιστεί το υγρό τους.
  • Προσθέστε τις πιπεριές στη σάλτσα και σιγοβράστε για 5-10’.
  • Σερβίρετε σε πιατέλα.

Από το βιβλίο Puglia, εκδ. Phaidon.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.