Σύλληψη 5 ψαράδων σε κυπριακό αλιευτικό από το Ψευδοκράτος - iefimerida.gr

Σύλληψη 5 ψαράδων σε κυπριακό αλιευτικό από το Ψευδοκράτος

Πέντε ψαράδες συνελήφθησαν από κυπριακό αλιευτικό (Φωτογραφία αρχείου: AP/ Mehmet Guzel)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ψευδοκράτος προχώρησε στη σύλληψη πέντε ψαράδων, που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό, ενώ αυτό έπλεε σε διεθνή ύδατα.

Το ψαροκάικο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο». Οι πέντε ψαράδες που συνελήφθησαν, χωρίς αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής.

Στη συνέχεια, το κυπριακό ψαράδικο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Κερύνειας. Ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού δήλωσε ότι αυτό βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν τους προσέγγισε πλοίο του τουρκικού πολεμικού και με την πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτό και συνέλαβαν τους πέντε ψαράδες.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, έχουν γίνει οι σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, που ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες για απελευθέρωση των ψαράδων και επιστροφή του σκάφους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι έχει γίνει έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη. Ταυτόχρονα, είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση συλληφθέντων.

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο είναι σε επαφή με τις δύο πλευρές για το περιστατικό, για να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.

Σε άλλες δύο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά μια τράτα της ίδιας εταιρείας, η «Μπουμπουλίνα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυπριακό αλιευτικό ψευδοκράτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ