Δραγασάκης: Δίνουμε μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις -Πιστεύω θα τα καταφέρουμε [βίντεο] - iefimerida.gr

Δραγασάκης: Δίνουμε μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις -Πιστεύω θα τα καταφέρουμε [βίντεο]

Ο αντιπρόεδρος και υπ. Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης -Φωτογραφία αρχείου: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τελικά περικοπή των συντάξεων" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη να μην περικοπούν οι συντάξεις.

«Ολα αυτά τα μέτρα που ψηφίστηκαν τότε υπό την πίεση του ΔΝΤ θεωρώ ότι θα ακυρωθούν» είπε τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για διαρθρωτικό μέτρο.

«Δεν υπάρχει πλέον σοβαρό επιχείρημα για περικοπή των συντάξεων» σημείωσε. Απαντώντας στην πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, ο κ. Δραγασάκης είπε πως η περικοπή των συντάξεων, όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά αντίθετα κάνει ζημιά για να προσθέσει πως σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο.

Διεμήνυσε δε ότι «με τους θεσμούς συζητούμε δεν διαπραγματευόμαστε».

Ο κ. Δραγασάκης, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως «εμείς αποφασίζουμε στη χώρα, τα κόμματα έχουν τη δική τους άποψη, αλλά υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να είμαστε διαρκώς σε μνημόνια» και κάλεσε «να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα». «Στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν διέκρινα την αγωνία να μην επαναληφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην κρίση» είπε ακόμη.

«Εκχυδάισαν την δήλωση Τσακαλώτου»

Σε ερώτηση για την δήλωση Τσακαλώτου για τον θάνατο των συνταξιούχων μέχρι το 2030 ή 2040 ο κ. Δραγασάκης απάντησε: «Συμμερίζεστε αυτή την χυδαιότητα; Ο κ. Τσακαλώτος, κάνει τιτάνια προσπάθεια να πείσει και τους δύσπιστους και τους άπιστους Θωμάδες, όπου υπάρχουν, ότι το μέτρο αυτό δεν επηρεάζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά οφείλεται στην αλλαγή του συστήματος. Αλλά βλέπω ότι αυτό στην Ελλάδα εκχυδαΐζεται, δεν τους τιμά όσους το κάνουν».

Ανοιγμα στην Κεντροαριστερά

Εκανε σαφές άνοιγμα στην Κεντροαριστερά λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει κάτι καινούργιο στην Ελλάδα και την Ευρώπη» για να προσθέσει: «Όσοι μιλούμε για Αριστερά και Κεντροαριστερά, έχουμε χρέος να δημιουργηθεί πολιτικός συνασπισμός που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της χώρας και τη μετάβασή της στη νέα εποχή».

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι το κύριο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ανισότητα των φόρων απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο θέμα της υπερφορολόγησης. Από τη στιγμή που θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και την Ε.Ε. πρέπει να είμαστε στο επίπεδο της φορολογίας που θέτει η Ε.Ε. ανέφερε προσθέτοντας ότι "χρεοκοπήσαμε και λόγω της φοροδιαφυγής". Έγιναν υπερβολές και λάθη όπως μια ομάδα επαγγελματιών που υπέστη υψηλή φορολογία και γι' αυτό θα προχωρήσουμε σε βαθμιαίες φοροελαφρύνσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ