Σολτς: Η Τουρκία δεν αναζητεί οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία - iefimerida.gr

Σολτς: Η Τουρκία δεν αναζητεί οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία

O Ολαφ Σολτς/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδει το Βερολίνο τις πληροφορίες ότι η Τουρκία ζητά οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία.

Η Άγκυρα δεν επιδίωξε να λάβει οικονομική βοήθεια από την Γερμανία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Βερολίνο σήμερα και ούτε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειτα να ζητήσει στήριξη όταν συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

«Η Τουρκία δεν αναζήτησε οικονομική βοήθεια, ούτε κατά τις συνομιλίες μας σήμερα ούτε πρόκειται να το κάνει στις συνομιλίες που θα έχουν ο πρόεδρος και η καγκελάριος» τόνισε ο Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του και γαμπρό του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Πέτερ Αλτμάιερ σημείωσε ότι η Τουρκία απήλαυσε ισχυρούς δείκτες ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι: «αυτό κάνει όλους μας αισιόδοξους ότι η Τουρκία θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Γερμανία Όλαφ Σολτς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ