Μέι: Οι συζητήσεις για το Brexit είναι σε αδιέξοδο -Πέταξε το μπαλάκι στην ΕΕ - iefimerida.gr

Μέι: Οι συζητήσεις για το Brexit είναι σε αδιέξοδο -Πέταξε το μπαλάκι στην ΕΕ

Τερέζα Μέι (Φωτογραφία: Stefan Rousseau/PA via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργισμένη εμφανίστηκε η Τερέζα Μέι σε αιφνιδιαστικές δηλώσεις που έκανε στο Λονδίνο για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Breixt από τη μεταχείριση που έτυχε στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν τα σχόλιά της ότι αντιμετώπισε με σεβασμό την ΕΕ και περιμένει ανάλογη μεταχείριση. Ωστόσο, σε θέματα ουσίας αυτό δεν αλλάζει και πολλά. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι ανέκαθεν έλεγε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ήταν δύσκολες κι ότι υπάρχουν δύο ζητήματα στα οποία υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Όπως υποστήριξε, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει μόνον δύο επιλογές για τη μελλοντική οικονομική σχέση στη Βρετανία, εκ των οποίων η μία προβλέπει την τήρηση όλων των κανόνων της ΕΕ, δηλαδή «ανεξέλεγκτη μετανάστευση από την ΕΕ» και καμία εμπορική συμφωνία με άλλες χώρες – πράγμα που κατά την ίδια συνιστά «κοροϊδία» του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Ενώ η δεύτερη επιλογή προβλέπει μια βασική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας, η οποία παρέμεινε στην τελωνειακή ένωση.

Αμφότερες οι επιλογές, κατά τη Μέι, αποτελούν «μια κακή συμφωνία.» «Έχω πει ότι μια μη συμφωνία είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία», επεσήμανε. Και πέταξε το μπαλάκι στις Βρυξέλλες: «Τώρα μπορούμε να ακούσουμε από την Ε.Ε. την πραγματική εναλλακτική και μπορούμε να τη συζητήσουμε», υπογράμμισε. Και συνέχισε: «Η Ε.Ε. θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Δεν θα ανατρέψω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ούτε θα διαλύσω τη χώρα μου. Χρειαζόμαστε σοβαρή δέσμευση για να λύσουμε τα δύο μεγάλα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις και είμαστε έτοιμοι».

Η Μέι κατέληξε με μια πρόταση καλής πίστης προς τη Βόρεια Ιρλανδία και τους πολίτες της ΕΕ, λέγοντας ότι θα προστατέψει τα δικαιώματά τους. Και σε μια συγκεκαλυμμένη απειλή προς τους ηγέτες της ΕΕ είπε ότι δεν υπάρχει προοπτική να αναθεωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο την απόφασή του, ή να προκηρύξει νέο δημοψήφισμα για το Brexit.

Μετά τις δηλώσεις, της η λίρα σημείωσε νέα πτώση έναντι του δολαρίου υποχωρώντας περισσότερο από 1%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ