Newsweek: «Ξεχάστε την Εκκλησία, ακολουθήστε τον Ιησού» - iefimerida.gr

Newsweek: «Ξεχάστε την Εκκλησία, ακολουθήστε τον Ιησού»

Newsweek: «Ξεχάστε την Εκκλησία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον συντηρητισμό των Αμερικανών προσπαθεί να ταράξει το περιοδικό «Newsweek», το οποίο σε άρθρο του επιτίθεται στην Εκκλησία και στον κλήρο, και τάσσεται κατά της διαφθοράς στους κόλπους της.

Στο εξώφυλλό του, το περιοδικό δείχνει τον Ιησού με σύγχρονα ρούχα, ενώ από κάτω υπάρχει μία λεζάντα όπου λέει, «Ξεχάστε την Εκκλησία. Ακολουθείστε τον Ιησού». Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται με αφορμή το ξεσκέπασμα μίας ομάδας ηγετών θρησκευτικής οργάνωσης οι οποίοι ζούσαν υπεροπολυτελή ζωή με βίλες ιδιωτικά τζετ και ταξίδια, χρησιμοποιώντας τα λεφτά που μάζευαν από τους πιστούς που τους ακολουθούσαν.

Στο στόχαστρο επίσης μπαίνουν και τα σεξουαλικά σκάνδαλα που έχουν κλονίσει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και το Βατικανό, με την σωρεία καταγγελιών μικρών παιδιών για βιασμούς από ιερείς.

O αρθρογράφος, Άντριου Σάλιβαν, υπογράφει το κύριο άρθρο της έκδοσης με τον τίτλο «Ο Χριστιανισμός σε κρίση», γράφοντας τα εξής: «Όταν ανατρέχουμε στον Τόμας Τζέφερσον ωσάν τον αρχιτέκτονα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, καταλήγουμε ότι αυτό που ο Τζέφερσον εννοούσε ως ''Εκκλησία'' είναι η καθαρότερη, απλούστερη, απολιτική μορφή Χριστιανοσύνης, η οποία έχει εκκαθαριστεί και έχει αποβάλει όλες τις προτεραιότητες εκείνων που χρησιμοποίησαν τον Ιησού για να διασφαλίσουν τη δική τους εξουσία δεκαετίες και αιώνες μετά τον θάνατό του».

Newsweek: «Ξεχάστε την Εκκλησία, ακολουθήστε τον Ιησού» | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ