Πρέπει να ντρέπεται για το πάχος της η Tess Holiday; [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρέπει να ντρέπεται για το πάχος της η Tess Holiday; [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διάσημος αρθρογράφος και σχολιαστής της DailyMail, Piers Morgan, έστειλε μια ανοιχτή επιστολή στο υπέρβαρο μοντέλο Tess Holiday, καταδικάζοντας το πάχος της και καλώντας τον κόσμο να σταματήσει να λατρεύει το σώμα της γιατί απλά είναι «θανάσιμα παχύσαρκο».


«Είσαι 1.58 ύψος και ζυγίζεις 136 κιλά», έγραψε στην ανοιχτή του επιστολή προς το μοντέλο, απαντώντας στο ιστορικό εξώφυλλο του περιοδικού Cosmopolitan.

Πρέπει να ντρέπεται για το πάχος της η Tess Holiday; [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Αυτό σημαίνει ότι υποφέρεις από θανάσιμη παχυσαρκία. Αυτό δεν είναι παρενόχληση σε χοντρούς. Είναι απλά ένα γεγονός», γράφει.


Οπως εξηγεί o Morgan στην επιστολή του που ανήρτησε στην Mail Online, ο σκοπός του είναι καλοπροαίρετος γιατί ανησυχεί για εκείνη, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να νιώθει «υπέροχα ευτυχισμένος» με αυτό το βάρος.


«Μόλις τώρα σκέφτομαι ότι μπαίνουμε σε ένα σπιράλ ψευδαισθήσεων σύμφωνα με τις οποίες η φήμη και ο πλούτος σου εξαρτώνται από τη θανάσιμη παχυσαρκία σου», γράφει ο Morgan.
«Μπαίνεις εξώφυλλο στο Cosmo και κάνεις εμφανίσεις στην τηλεόραση γιατί είσαι τρομερά, επικίνδυνα παχύσαρκη, παρότι υποκρίνεσαι ότι είσαι χαρούμενη. Οι εκδότες και οι παραγωγοί σε πληρώνουν μεγάλα ποσά για να μεταμορφώσεις σε γκλάμορ τη θανάσιμη παχυσαρκία σου και για να την πουλήσουν στη συνέχεια.


«Το Cosmopolitan σε κάθισε σε ένα θρόνο και δήλωσε ότι είσαι «πρότυπο για άλλους», ότι είσαι «απόλυτα ειλικρινής», ότι είσαι «αυτό που η βιομηχανία της μόδας χρειάζεται αυτή τη στιγμή» επειδή δεν συμμερίζεσαι τα κριτήρια της ομορφιάς που επιβάλλει η κοινωνία», συνεχίζει το σφυροκόπημα.


Αυτές οι απόψεις δεν έχουν καμία λογική, αναφέρει ο Morgan.

Πρέπει να ντρέπεται για το πάχος της η Tess Holiday; [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Καλεί, μάλιστα, την Tess να βγει από αυτό το μονοπάτι «του άθλιου, μίζερου, άρρωστου πιθανού θανάτου», εξαιτίας του βάρους της και μιλώντας για τους γιούς του μοντέλου ανέφερε ότι «πρέπει να σταματήσεις να λες ψέμματα στον εαυτό σου. Τα παιδιά θέλουν να μείνεις ζωντανή και να είσαι η μητέρα τους».

Πρέπει να ντρέπεται για το πάχος της η Tess Holiday; [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η Tess είχε γίνει γνωστή to 2014 μέσω του hashtag της «#effyourbeautystandards», με το οποίο προσπαθούσε να καταρρίψει τα πρότυπα ομορφιάς στη βιομηχανία της μόδας, το να είναι, δηλαδή, τα κορίτσια πολύ αδύνατα και ψηλά.
Το διαδικτυακό της «κίνημα» είχε προκαλέσει την προσοχή των media, με την Tess να φιλοξενείται σε περιοδικά, εκπομπές και ιστοσελίδες.

Πρέπει να ντρέπεται για το πάχος της η Tess Holiday; [εικόνες] | iefimerida.gr 3


«Αν κάποιος δεν αισθάνεται το ο,τιδήποτε βλέποντας τις φωτογραφίες μου, τότε δεν έκανα καλά την δουλειά μου. Δεν έχει σημασία αν είναι θετικό ή αρνητικό, σημασία έχει να τους προκαλώ κάτι», έλεγε η Tess.
«Θέλω να αλλάξω την άποψη της κοινωνίας για την ομορφιά και για το τι είναι αποδεκτό στη βιομηχανία της μόδας και στον κόσμο. Δεν υπάρχει τρόπος να είσαι γυναίκα ή όμορφη. Ολοι δικαιούμαστε μια θέση», προσέθεσε.

Πρέπει να ντρέπεται για το πάχος της η Tess Holiday; [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντρέπεται πάχος Tess Holiday
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ