Στο στόχαστρο ξένων χάκερ οι λογαριασμοί Αμερικανών γερουσιαστών στο Gmail - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο ξένων χάκερ οι λογαριασμοί Αμερικανών γερουσιαστών στο Gmail

Φωτογραφία: Commons Wikimedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος χάκερ που εργάζονται για ξένες κυβερνήσεις έγιναν οι προσωπικοί λογαριασμοί Gmail Αμερικανών γερουσιαστών και συνεργατών τους, προειδοποίησε η Google.

Εκπρόσωπος του γίγαντα των διαδικτυακών υπηρεσιών αρνήθηκε, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε και πόσα ήταν τα άτομα που ειδοποιήθηκαν σχετικά, ή το ποιος κατευθύνει τις κυβερνοεπιθέσεις αυτές. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Όρεγκον Ρον Γουάιντεν, έστειλε την Τετάρτη επιστολή στην ηγεσία της Γερουσίας αναφερόμενος στις επιθέσεις με στόχο την ηλεκτρονική αλληλογραφία, αλλά δεν κατονόμασε τη Google, η οποία, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι περί αυτής πρόκειται.

Ο σάλος δεν έχει ακόμη κοπάσει για τους γίγαντες της τεχνολογίας, τις πλατφόρμες των οποίων χρησιμοποίησαν τρολ από τη Ρωσία για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις μεταξύ Αμερικανών ψηφοφόρων στο δρόμο προς τις κάλπες του 2016. Google, Facebook και Twitter έχουν πει ότι έχουν ήδη εντοπίσει νέες εκστρατείες από ξένους παράγοντες που προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη ενόψει των κρίσιμων ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα η Google ανακοίνωσε ότι κλείνει 58 λογαριασμούς που συνδέονται με το Ιράν από το YouTube και άλλες υπηρεσίες της, που αποτέλεσαν μέρος μιας «επιχείρησης επηρεασμού». Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες αποκαλύψεις από Facebook και Τwitter.

H Google λέει ότι από το 2012 προειδοποιεί συγκεκριμένους χρήστες του Gmail για απόπειρα κλοπής από παράγοντες που δρουν για λογαριασμό άλλων κρατών, των passwords μέσω της μεθόδου phishing ή με την αποστολή κακόβουλου λογισμικού από το 2012. Προσθέτει δε ότι ενεργεί σε πολλές περιπτώσεις «προληπτικά» κι ότι η λήψη μιας τέτοιας ειδοποίησης από κάποιον χρήστη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο λογαριασμός του έχει παραβιαστεί ή ότι υπήρξε γενικευμένη επίθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google Gmail χάκερ ΗΠΑ γερουσιαστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ