Αργολίδα 2018: Φορτωμένοι στην καρότσα αγροτικού πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο [φωτογραφίες + βίντεο] - iefimerida.gr

Αργολίδα 2018: Φορτωμένοι στην καρότσα αγροτικού πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο [φωτογραφίες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω στην καρότσα πηγαίνουν μαθητές στο σχολείο στην Αργολίδα σε καθημερινή βάση. Πορεία διαμαρτυρίας από μαθητές διεξήχθη την Παρασκευή το πρωί στο Ναύπλιο.

Το πρόβλημα οφείλεται στην αποτυχία συμφωνίας για τη μετακίνησή τους ανάμεσα σε Περιφέρεια και ΚΤΕΛ.

Σε ρεπορτάζ του Alpha, 8 παιδιά από το Καπαρέλι επιβιβάζονται στην καρότσα ενός αγροτικού για να πάνε στο δημοτικό σχολείο στη Λυρκεία – μία απόσταση 5,5 περίπου χιλιομέτρων. Αντί να προσδεθούν με ζώνη, οι μαθητές κρατάνε ένα σχοινί με τους γονείς τους να λένε αγανακτισμένοι ότι «δεν είναι κατάσταση αυτή».

Το θέμα αφορά 2.200 μαθητές σε ολόκληρη την Αργολίδα. Οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ λένε ότι τα δρομολόγια είναι ζημιογόνα, ενώ δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει σύντομα λύση στο ζήτημα μεταξύ ΚΤΕΛ και Περιφέρειας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha:

Πορεία μαθητών στο Ναύπλιο

Με συμμετοχή μαθητών Λυκείων του Ναυπλίου και του Άργους πραγματοποιήθηκε μεγάλη μαθητική πορεία διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τον καθημερινό γολγοθά των ίδιων αλλά και των γονιών τους για να πάνε και να φύγουν από τα σχολεία τους. Τα ΚΤΕΛ δεν διενεργούν σχολικά δρομολόγια, καθώς ο διαγωνισμός της περιφέρειας για την μεταφορά τους κρίθηκε άγονος. Αποτέλεσμα είναι η οικονομική επιβάρυνσή τους και η έκθεσή τους σε κίνδυνο καθώς χρησιμοποιούν μηχανάκια, ποδήλατα αλλά κι αυτοκίνητα εκ περιτροπής των γονιών τους.

Οι μαθητές κατευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με συνθήματα και καπνογόνα.

Πηγή: argolikeseidiseis.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αργολίδα αγροτικό μαθητές ΚΤΕΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ