Βραζιλία: Μεγάλο προβάδισμα, με 12 μονάδες διαφορά, του ακροδεξιού υποψηφίου, που μαχαίρωσαν - iefimerida.gr

Βραζιλία: Μεγάλο προβάδισμα, με 12 μονάδες διαφορά, του ακροδεξιού υποψηφίου, που μαχαίρωσαν

Οπαδοί του Ζαϊχ Μπολσονάρου σε συγκέντρωση στο Σάο Πάολο (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του έχει ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος στη Βραζιλία , ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά την πρόσφατη επίθεση με μαχαίρι εναντίον του.

Ο Ζαϊχ Μπολσονάρου εμφάνισε πυρετό κι οι γιατροί διέταξαν να υποβληθεί σε ακτινοσκόπηση, που έδειξε τη συγκέντρωση υγρού στην κοιλιακή του χώρα, το οποίο και αφαιρέθηκε.

Ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τον Μπολσονάρου να επιστρέφει από το χειρουργείο συνοδευόμενος από μία νοσοκόμα αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter προκειμένου να δείξει στους οπαδούς του ότι αναρρώνει, αν και δεν αναμένεται να επιστρέψει στην προεκλογική καμπάνια πριν τις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

«Περιμένετέ με, φίλοι, στον πρώτο γύρο», είπε ο πρώην λοχαγός προς την κάμερα χαμογελώντας.

Παρά το γεγονός ότι παραμένει στο νοσοκομείο ο Μπολσονάρου κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις έναντι των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο, διευρύνοντας στο 28% το προβάδισμά του σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Datafolha, 12 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον Φερνάντο Χαντάντ (12%),ο οποίος αντικατέστησε προ ημερών τον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ως υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων.

Παρόμοια αποτελέσματα έδειξε μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Ibobe με τον Μπολσονάρου να προηγείται με 28% και τον Χαντάντ στη δεύτερη θέση με 19%.

Ωστόσο, η αναμέτρηση αναμένεται να κριθεί σ’ έναν δεύτερο γύρο στις 28 Σεπτεμβρίου, όπου ο Μπολσονάρου έρχεται ισόπαλος με 41% με τον Χαντάντ, ο οποίος υπόσχεται έναν συνδυασμό δημοσιονομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας με δημόσιες επενδύσεις και φτηνά δάνεια για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων κάνουν ορισμένους αναλυτές να πιστεύουν ότι η εκλογική αναμέτρηση μάλλον θα αφήσει βαθιά διχασμένη τη χώρα. «Πολλοί πίστευαν ότι καθώς θα πλησιάζουμε στις εκλογές, θα βρισκόταν κάποιο κοινό έδαφος, αλλά δεν το βλέπουμε αυτό», σχολίασε η Μόνικα ντε Μπόλε, διευθύντρια του προγράμματος Λατινοαμερικανικών Σπουδιών της Σχολής Προηγμένων Διεθνών Σπουδών του Johns Hopkins.

O ακροδεξιός υποψήφιος πήρε το δημοσκοπικό προβάδισμα στην πλέον αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση των δύο τελευταίων δεκαετιών στη Βραζιλία υποσχόμενος να πατάξει την διαφθορά στην πολιτική, να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα και να χαλαρώσει τους νόμους περί οπλοκατοχής, ώστε να μπορούν να αγοράζουν οι πολίτες όπλα για αυτοάμυνα.

Είναι πάντως γνωστός για τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του: το 2014 είχε πει σε μια γερουσιαστή ότι «δεν άξιζε» να τη βιάσουν: «Μείνε εδώ Μαρία ντο Ροζάριου. Πριν λίγες μέρες με αποκάλεσες βιαστή. Κι εγώ είπα ότι δεν θα σε βίαζα, γιατί δεν το αξίζεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ