Νέα αναβολή της δίκης Πάσσαρη - iefimerida.gr

Νέα αναβολή της δίκης Πάσσαρη

Κώστας Πάσσαρης /Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία ακόμη αναβολή της δίκης του Κώστα Πάσσαρη, οδήγησε η γραφειοκρατία, αλλά και η «δυσκαμψία» που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρουμανίας.

Ο διαβόητος κακοποιός, εάν και έχει δηλώσει κατ’επανάληψη ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα και να δικαστεί για την δολοφονία των δύο αστυνομικών πριν από 18 χρόνια (!) στο νοσοκομείο της Νίκαιας, εντούτοις αυτό δεν κατέστη ούτε αυτή τη φορά εφικτό. Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο, οι Ρουμανικές αρχές ζήτησαν από την Ελλάδα να προσδιορίσει τον χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η δίκη του κατηγορουμένου στην χώρα μας, χωρίς ωστόσο να πάρει σαφή απάντηση, αλλά και εάν η Ελλάδα θα καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς του. Η ελληνική πλευρά απάντησε τον Αύγουστο, ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβως το απαιτούμενο χρονικό διάστημα παραμονής του στη χώρα μας, και πως η χώρα μας θα καλύψει πλήρως τα έξοδα της μεταφοράς του.

Από τότε δεν έχει υπάρξει απάντηση από τις ρουμανικές αρχές, ειπώθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

«Κάθε αναβολή μας σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα», δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Η δίκη αναβλήθηκε τελικά για τις 17 Απριλίου του 2019 με πολλούς μάρτυρες να μην βρίσκονται σήμερα στο δικαστήριο, ενώ κάποιοι δεν είναι πλέον εν ζωή...

Υπενθυμίζεται ότι οι δολοφονίες των δύο αστυνομικών, Αθανάσιου Δρακόπουλου και Διονύσιου Αλεβιζόπουλου, είχαν γίνει κατά την μεταγωγή του Πάσσαρη από τις φυλακές στο γενικό κρατικό της Νίκαιας, με τον κρατούμενο να έχει προμηθευτεί πιστόλι και παρά το γεγονός ότι φορούσε χειροπέδες κατάφερε να πυροβολήσει τους άνδρες που τον συνόδευαν, αλλά και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος επέζησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Πάσσαρης Ρουμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ