Ποιος δημόσιος οργανισμός ψάχνει νομικό σύμβουλο με μισθό 50.000 ευρώ - iefimerida.gr

Ποιος δημόσιος οργανισμός ψάχνει νομικό σύμβουλο με μισθό 50.000 ευρώ

Δημόσιος οργανισμός ψάχνει νομικό σύμβουλο με μισθό 50.000 ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβληματισμό και πολλά ερωτήματα προκαλεί η προκήρυξη δημόσιου οργανισμού, για την πρόσληψη νομικού συμβούλου, που θα είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των υποθέσεων αποκρατικοποιήσεων και θα λαμβάνει μισθό 50.000 ευρώ.

Πρόκειται για το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο ψάχνει έναν σύμβουλο που θα αναλάβει το νομικό χειρισμό των αποκρατικοποιήσεων, που σχετίζονται με πιθανές παραβιάσεις κοινοτικών οδηγιών (κρατικές ενισχύσεις, κανονιστικά ζητήματα, θέματα ρύθμισης αγορών κ.λπ.).

Ο προβλεπόμενος μισθός για τη θέση αυτή ανέρχεται στα 50.000 ευρώ το μήνα και η διάρκεια σύμβασης θα είναι ενός χρόνου με δυνατότητα παράτασης για άλλον ένα χρόνο. Επομένως, το ελληνικό δημόσιο θα διαθέσει 600.000 ευρώ το χρόνο μόνο για το μισθό του νομικού συμβούλου (που μπορεί να είναι και εταιρεία) για τις αποκρατικοποιήσεις.

Το θέμα πήγε στην Βουλή από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρη Ψαριανό, Θανάση Λεβέντη, και Νίκο Τσούκαλη, οι οποίοι έκαναν στον υπουργό Οικονομικών την εξής ερώτηση:

«Δεν είναι πρόκληση να προβλέπεται μισθός 50.000 ευρώ το μήνα για την πρόσληψη νομικού συμβούλου στο ΤΑΙΠΕΔ; Προτίθεστε να αναθεωρήσετε το ποσό της αμοιβής;

Ποια η αμοιβή που προβλέπεται για τους συμβούλους των ένδεκα σχεδίων αποκρατικοποιήσεων που ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ