Γκεστράνιους: Ανυπομονώ να σφυρίξω στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ - iefimerida.gr

Γκεστράνιους: Ανυπομονώ να σφυρίξω στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ματίας Γκεστράνιους θα είναι ο διαιτητής στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, με την ΚΕΔ να ορίζει τον Φινλανδό για το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής και τον ίδιο να αποκαλύπτει πως έχει παρακολουθήσει παιχνίδια των δυο ομάδων.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα iltasanomat.fi, ο Γκεστράνιους τόνισε: «Είναι μία μεγάλη και φοβερή ευκαιρία και θα την αρπάξω. Πηγαίνω εκεί για να δείξω ότι οι Φινλανδοί διαιτητές είναι πραγματικά καλοί. Σίγουρα θα τα πάμε καλά, σε δύσκολες συνθήκες».

Ο Γκεστράνιους ρωτήθηκε για το πώς θα αντιδράσει αν επαναληφθεί μία παρόμοια κατάσταση με αυτή στο τελευταίο ντέρμπι των δύο ομάδων στην Τούμπα: «Δεν το έχω σκεφτεί. Αν συμβεί κάτι παρόμοιο, τότε θα μείνουν για λίγο οι ομάδες έξω από τον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια θα συσκεφτώ με τους αρμοδίους του αγώνα για το πώς μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι κι εάν θα συνεχιστεί».

Για το αν του έχει τύχει ποτέ στο παρελθόν ανάλογο περιστατικό, ο Γκεστράνιους είπε πως «στην αρχή της καριέρας μου σε έναν αγώνα στο Παράινεν υπήρξε ένας γνωστός τοπικός παράγοντας που μπήκε στη μέση του γηπέδου αρνούμενος να φύγει κι έπρεπε να κληθεί η αστυνομία».

Στη συνέχεια ο Φινλανδός ρέφερι αναφέρθηκε στην προηγούμενη παρουσία του σε αγώνες των ομάδων (είχε σφυρίξει τους αγώνες Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1, ΠΑΟΚ-Ντιναμό Μινσκ 6-1 και ΑΕΚ-Ριέκα 2-2): «Είχα οριστεί στο παρελθόν σε αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Πέρυσι ήμουν στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ριέκα, ενώ διηύθυνα και δύο αγώνες του ΠΑΟΚ, στο Ντόρτμουντ και το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το παιχνίδι ωστόσο είναι αρκετά διαφορετικό γιατί αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί υπάρχουν αρκετά διαφορετικά συστήματα και νοοτροπίες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ».

Αναφορικά με την προετοιμασία του για το κυριακάτικο ντέρμπι, ο Γκεστράνιους δήλωσε: «Έχω ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Wyscout, μέσω της UEFA, μέσω του οποίου μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα παιχνίδια. Θα δω όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Έχω ήδη δει κάποιους».

Τέλος, για το γεγονός ότι δουλεύει πολύ στη φυσική κατάσταση, περίπου 10-13 ώρες την εβδομάδα, είπε: «Ναι, είναι απλά η δουλειά μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ