Νέες απειλές Ερντογάν για Αιγαίο και Κύπρο - Θα προστατέψουμε τα δικαιώματά μας με όλα τα μέσα - iefimerida.gr

Νέες απειλές Ερντογάν για Αιγαίο και Κύπρο - Θα προστατέψουμε τα δικαιώματά μας με όλα τα μέσα

Νέες απειλές Ερντογάν για Αιγαίο και Κύπρο / Φωτογραφία: Kayhan Ozer
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει για ακόμη μια φορά επιθετική ρητορική έναντι Ελλάδας και Κύπρου.

Οι νέες απειλές του «σουλτάνου» έρχονται μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας. Συγκεκριμένα υποστήριξε πως η Τουρκία θα προασπιστεί τα δικαιώματα Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο με όλα τα μέσα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν εξέτασε μια σειρά από θέματα, ανάμεσα στα οποία, όπως αναφέρεται, ήταν και το Αιγαίο και η Κύπρος. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά και δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και εδώ οι Τούρκοι κάνουν μια ιδιαίτερα επιθετική αναφορά. «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα αυτά με όλα τα μέσα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:

«Στο Συμβούλιο παρασχέθηκε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και στο θέμα αυτό το Συμβούλιο επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας ενάντια σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τα οφέλη των Τ/Κ και της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ