Ηλιόπουλος: Εγινε το πρώτο βήμα για την επαναφορά του κατώτατου μισθού σε αξιοπρεπή επίπεδα - iefimerida.gr

Ηλιόπουλος: Εγινε το πρώτο βήμα για την επαναφορά του κατώτατου μισθού σε αξιοπρεπή επίπεδα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος /Φωτογραφία Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σήμερα, κάνουμε το πρώτο βήμα για την επαναφορά του κατώτατου μισθού σε αξιοπρεπή επίπεδα, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, έχοντας ήδη επεκτείνει επτά κλαδικές συμβάσεις εργασίας» επισημαίνει ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, μέσω ανάρτησης στο προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι το 2012, ο κατώτατος και ο υποκατώτατος μισθός υφίστανται μείωση 22% και 32%, αντίστοιχα. «Εν μέσω ενός πρωτοφανούς κρεσέντο αυταρχισμού, τον Φλεβάρη του 2012, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθορίζει το βασικό μικτό μισθό στα 586,08 ευρώ και στα 510,95 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών» τονίζει ο υφυπουργός Εργασίας. «Η θέση απλή: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς εργασία με δικαιώματα για όλες και όλους» σχολιάζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νάσος Ηλιόπουλος κατώτατος μισθός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ