Ερμής Παναγιωτόπουλος: Ο άνθρωπος που έμαθε στον Φρεντ Αστέρ να χορεύει [εικόνες] - iefimerida.gr

Ερμής Παναγιωτόπουλος: Ο άνθρωπος που έμαθε στον Φρεντ Αστέρ να χορεύει [εικόνες]

O Ερμής Παν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από περίπου 110 χρόνια, γεννήθηκε ένα αγοράκι. Ο Ερμής Παναγιωτόπουλος, ή Ερμής Παν, όπως τελικά θα γινόταν γνωστός και θα έμπαινε στο πάνθεον των αυθεντικών σταρ που εργάστηκαν σκληρά εμπρός και πίσω από τις κάμερες.

Ο Ερμής Παν ήταν γιος Έλληνα από τα Καλάβρυτα και Ιρλανδής μητέρας. Οι γονείς του μετανάστες και οι δύο γνωρίστηκαν στο Μέμφις. Πώς όμως ένα παιδί από τα γκέτο της Αμερικής έγινε ο πιο αναγνωρισμένος χορογράφος του Χόλιγουντ και ο προσωπικώς χορογράφος του Φρεντ Αστέρ; Ο Παν και ο Αστέρ συναντήθηκαν σε ένα δοκιμαστικό, στα στούντιο RKO το 1933. Ο Ερμής ήταν 24 ετών, φτωχός.

Τόσο φτωχός μάλιστα που με τη μητέρα και την αδελφή του έφευγαν κρυφά μέσα στη νύχτα από το ένα σπίτι για να πάνε σε κάποιο άλλο αφού δεν υπήρχαν λεφτά για το ενοίκιο.

Ο Παν, όπως τον αποκαλούσαν όλοι, είχε προσληφθεί από τον τον Ντέιβ Γκουλντ, διευθυντή χορού του RKO, για να συνεργαστεί με τον Αστέρ, επειδή -ειρωνία;- ο Γκουλντ δεν ήξερε να χορεύει. Δεν υπήρχαν χορογράφοι για ταινίες εκείνη την εποχή.

Διαβάστε όλη την ιστορία του Ερμή Παναγιωτόπουλου, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ