Champions League: Πάλεψε αλλά δεν έφτανε -Ηττα (3-0) της ΑΕΚ από τον Αγιαξ [βίντεο] - iefimerida.gr

Champions League: Πάλεψε αλλά δεν έφτανε -Ηττα (3-0) της ΑΕΚ από τον Αγιαξ [βίντεο]

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αγιαξ ήταν καλύτερος, πληρέστερος και κέρδισε δίκαια την ΑΕΚ απόψε με 3-0 στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Οι ελλείψεις της ΑΕΚ ήταν σημαντικές και παρότι πάλεψε σαν... θηρίο, «λύγισε» στο δεύτερο ημίχρονο στο Αμστερνταμ. Στο 47' και στο 90' ο Ταλιαφίκο και στο 76' ο Ντε Μπέικ σκόραραν για τον «Αίαντα», ενώ η ΑΕΚ είχε δύο καλές φάσεις στο α' ημίχρονο.

Το αήττητο 14 ευρωπαϊκών αγώνων της ΑΕΚ έλαβε άδοξα τέλος στο Άμστερνταμ. Η «Ένωση» έχασε με 3-0 από τον ανώτερο Άγιαξ στο κατάμεστο «Γιόχαν Κρόιφ» πληρώνοντας κάποιες στιγμιαίες αδράνειες στο δεύτερο μέρος. Εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, θα μπορούσε να προηγηθεί στο 14’ με την κεφαλιά του Σιμόες. Όμως η ολιγωρία που έφερε το γκολ του Ταλιαφίκο στο 52ο δευτερόλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε πλήρως την εικόνα. Η Ένωση, με τον Λιβάγια… τηλεθεατή (όπως και οι επίσης τιμωρημένοι Μπακασέτας και Λόπες, αλλά και ο τραυματίας Μπογέ), δεν είχε πολλές επιλογές από τον πάγκο. Έτσι έδειχνε ανήμπορη να βγάλει αντίδραση και από λάθος του Σιμόες ήρθε στο 78’ το 2-0 από τον Φαν Ντε Μπέικ που έκρινε οριστικά το ματς. Ο Ταλιαφίκο με τυχερό τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που αδικεί την προσπάθεια της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ σε δύο εβδομάδες με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ.

ΑΓΙΑΞ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαζράουι, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Ζιγιές, Σένε, Έιτινγκ, Νέρες (77' Ντόλμπεργκ), Χούντελααρ (62' Φαν ντε Μπέεκ), Τάντιτς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61' Αλέφ), Σιμόες, Κλωναρίδης, Μπακάκης (70' Γιαννιώτας), Μάνταλος, Πόνσε.

5ος όμιλος

  • Αγιαξ – ΑΕΚ 3-0 (47', 90' Ταλιαφίκο, 77', Φαν Ντε Μπέικ)
  • Μπενφίκα – Μπάγερν Μονάχου 0-2 (10΄Λεβαντόβσκι, 54΄Σάντσες)

Η βαθμολογία:

1. Αγιαξ 3

2. Μπάγερν Μονάχου 3

3. Μπενφίκα 0

4. ΑΕΚ 0

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το iefimerida.gr

ΤΑ ΓΚΟΛ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ Άγιαξ Champions League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ