Σε δίκη ο δήμαρχος Περιστερίου -Κατηγορείται για ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες - iefimerida.gr

Σε δίκη ο δήμαρχος Περιστερίου -Κατηγορείται για ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης -Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Μετά τον έλεγχο των περιουσιακών του δηλώσεων από την Αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος, ο οποίος διέτρεξε τα οικονομικά έτη από το 2007 έως και 2015 και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο δήμαρχος φέρεται ότι παρέλειψε να δηλώσει , μεταξύ άλλων, καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και ένα ακίνητο στις Τρεις Γέφυρες Αττικής. Αυτό ήταν άλλωστε που εκκίνησε και τον έλεγχο μετά από δύο έγγραφες καταγγελίες τράπεζας, για την τύχη του ακινήτου, το οποίο αγοράστηκε με δάνειο και στη συνέχεια μεταβιβάστηκε, χωρίς να γνωστοποιηθεί το γεγονός στην δανείστρια τράπεζα.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Παχατουρίδης φέρεται ότι τέλεσε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται με σκοπό την απόκρυψη των περιουσιακών στοιχείων τα οποία απέκτησε.

Ελεγχόμενη ήταν και η σύζυγος του δημάρχου, η οποία ωστόσο απηλλάγη από την κατηγορία. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο κ. Παχατουρίδης είχε συμπεριλάβει τα ακίνητα στο έντυπο Ε2 της φορολογικής του δήλωσης, αρνούμενος την κατηγορία που τού αποδίδεται, και αποδίδοντας τις ελλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του σε λάθη των λογιστών που είχαν αναλάβει να τις συντάξουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ