Η 17χρονη αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι στο φεστιβάλ της ΚΝΕ -Σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων [εικόνα] - iefimerida.gr

Η 17χρονη αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι στο φεστιβάλ της ΚΝΕ -Σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων [εικόνα]

Η Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΚΝΕ «με χαρά ανακοινώνει ότι η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και η οικογένειά της θα πάρουν μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ», το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΝΕ «η απαγόρευση εξόδου από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη για την Αχέντ και την οικογένειά της που επέβαλε η κατοχική δύναμη του Ισραήλ άρθηκε ύστερα από καταγγελίες και διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και ύστερα από μεγάλη διεθνή κινητοποίηση αλληλεγγύης».

«Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ μας. Με τη μαζική παρουσία τους εκεί να υποδεχθούν την οικογένεια Ταμίμι που μαζί με τον παλαιστινιακό λαό δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής» καταλήγει η ανακοίνωση.


Η Αχέντ Ταμίμι είναι Παλαιστίνια από το Ναμπί Σαλίχ, κόρη του παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπάσεμ αλ-Ταμίμι, η οποία έχει συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες από το 2012. Έγινε διεθνές σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων κατά της ισραηλινής κατοχής.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 συνελήφθη επειδή χαστούκισε και στη συνέχεια έσπρωχνε και κλωτσούσε ισραηλινό στρατιώτη ο οποίος μία ώρα νωρίτερα είχε πυροβολήσει με πλαστική σφαίρα τον ξάδελφο της Μοχάμεντ Ταμίμι, ο οποίος μαζί με αυτήν και άλλους διαδηλωτές πετούσαν πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες. Διαμαρτυρόμενη στον στρατιώτη, αυτός την απώθησε αρχικά και εκείνη τον χαστούκισε και στη συνέχεια μαζί με τη μητέρα της και την ξαδέρφη της άρχισαν να τον σπρώχνουν και να τον κλωτσάνε. Οι στρατιώτες παρέμειναν άπραγοι και δεν άσκησαν βία ούτε και συνέλαβαν κανέναν, αλλά όταν το βίντεο που παρουσίαζε την σκηνή διαδόθηκε ταχύτατα, ο ισραηλινός στρατός σε καταδρομική επιχείρηση, συνέλαβε αυτήν και την οικογένειά της.
Δεκατρείς μέρες μετά τη σύλληψή της, στη Ταμίμι, τη μητέρα της και την ξαδέρφη της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βίαιη επίθεση, παρακίνηση τρίτων να συμμετάσχουν σε παράνομες δραστηριότητες και ρίψη λίθων.

Σε ηλικία 11 χρονών, είχε τραβήξει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, όταν πρωταγωνίστησε σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, είναι αγωνίστρια της Ελευθερίας, ενώ οι κατήγοροί της, την χαρακτηρίζουν πιόνι της αντιισραηλινής προπαγάνδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ