Champions League: Απόψε η μεγάλη πρεμιέρα της ΑΕΚ στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ - iefimerida.gr

Champions League: Απόψε η μεγάλη πρεμιέρα της ΑΕΚ στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χθες βράδυ ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή των ομίλων του Champions League και η ΑΕΚ μπαίνει απόψε στη… μάχη.

Η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διοργάνωση αντιμετωπίζει στις 19:55 (CosmoteSport2) στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» του Αμστερνταμ τον Αγιαξ στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου, ενώ αργότερα για τον ίδιο όμιλο στην Λισαβόνα η Μπενφίκα παίζει με την Μπάγερν Μονάχου.

Η τελευταία παρουσία της Ένωσης σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2006 κόντρα στην Άντερλεχτ στο Βέλγιο και στη συνέχεια ακολούθησαν ημιτελείς προσπάθειες για πρόκριση στο Champions League, όπως και δύσκολα χρόνια λόγω των γνωστών δυσκολιών.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος ως γνωστόν δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Λιβάγια, Λόπες (θα λείψουν και στα επόμενα τρία ματς) και Μπακασέτα, αλλά και τους τραυματίες Μπογέ-Αλμπάνη, δείχνει να αμφιταλαντεύεται για το σχήμα που θα παρατάξει. Έχοντας στο μυαλό του το συνηθισμένο 4-4-1-1, αλλά και εναλλακτικό πλάνο με 4-3-3. Ρόλο-κλειδί για την αναχαίτιση του αντιπάλου έχει στο μυαλό του για τον Ούρος Τσόσιτς, ο 49χρονος τεχνικός, αλλά παίζει το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει ο 25χρονος Σέρβος, ο οποίος προορίζεται (αν αγωνιστεί) για το κέντρο, με τον Γκάλο να έχει πιθανότητες να ξεκινήσει.

Αν πάει σε 4-4-1-1, ο Ουζουνιδής, η ΑΕΚ θα παραταχθεί, πέραν των θεωρητικά σίγουρων, Μπάρκα στο τέρμα και τους (από τα αριστερά προς τα δεξιά) Χουλτ, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου, Μπακάκη στην άμυνα, με τους Γαλανόπουλο-Σιμόες στο κέντρο. Τον Μάνταλο αριστερά και τον Γκάλο δεξιά. Τον Πόνσε στην κορυφή και τον Κλωναρίδη να τον πλαισιώνει. Στο plan b, ο Τσόσιτς θα «κουμπώσει» σε Σιμόες-Γαλανόπουλο και ο Γκάλο θα είναι στον πάγκο.

Οι Oλλανδοί αναμένεται να πάνε με το κλασικό ολλανδικό 4-3-3. Ο Ονάνα θα είναι στο τέρμα. Ταλιαφίκο και Μαζροί θα είναι τα πλάγια μπακ και οι Μπλιντ-Ντε Λιχτ τα στόπερ. Σένε, Νέρες και Ντε Γιόνγκ θα παίξουν στον άξονα, με τους Τάντιτς-Ζίγετς στα «φτερά» και φυσικά τον Χούντελαρ στην κορυφή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ Άγιαξ Champions League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ