Δικαίωση ζητούν οι γονείς του τουρίστα που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο: «Τον χτύπησαν μέχρι θανάτου» - iefimerida.gr

Δικαίωση ζητούν οι γονείς του τουρίστα που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο: «Τον χτύπησαν μέχρι θανάτου»

Μπακαρί Χέντερσον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς έχασαν το παιδί τους για μία selfie προσπαθούν να καταλάβουν οι γονείς του Μπακαρί, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε μπαρ του Λαγανά Ζακύνθου το περασμένο καλοκαίρι.

Οι γονείς του 23χρονου Μπακαρί Χέντερσον ζητούν δικαίωση για τον άδικο χαμό του γιο τους, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από υπαλλήλους και θαμώνες μπαρ.

«Είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, ήταν ένα πολύ έξυπνο παιδί. Αν (οι κατηγορούμενοι) του έδιναν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν θα γίνονταν φίλοι. Μας λείπει. Λείπει στην κοινότητα, στη γειτονια, σε όλους τους φίλους του. Το ότι μας τον πήραν από κοντά μας, αυτό πραγματικά μας πληγώνει» είπε ο πατέρας του, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Επιτέλους έφτασε η ώρα της δίκης, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε βαλτώσει, περιμένοντας για Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε η μητέρα του.

«Τον έπιασαν και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό. Να χτυπήσει κάποιον μέχρι θανάτου… Με είχε ξυπνήσει ξημερώματα εκείνη τη μέρα και μου είχε πει: Γεια σου μπαμπά. Ήθελα να σου πω χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου και ότι περνάω καλά. Αισθανόταν ασφαλής, είχε έρθει στην Ελλάδα και πριν από ένα χρόνο… Δεν ανησυχούσαμε για αυτόν», ανέφεραν.

Οι γονείς του νεαρού δήλωσαν πως δεν έχουν κάνει νομική κίνηση για χρηματική αποζημίωση, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μια δίκαιη δίκη και αυστηρές ποινές σε εκείνους που αφαίρεσαν τη ζωή του γιου τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Χέντερσον, «μέσα από τα βίντεο η Αστυνομία έχει αποδώσει στον κάθε κατηγορούμενο τη συμμετοχή του στη δολοφονική ενέργεια κατά του Μπακαρί. Για εμάς είναι ξεκάθαρο το πώς συμμετέχει ο καθένας».

Η υπόθεση δολοφονίας θα εκδικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ