Μικρότερες κατά 3 εκατ. οι κατεψυγμένες πατάτες, φέτος -Λόγω ξηρασίας - iefimerida.gr

Μικρότερες κατά 3 εκατ. οι κατεψυγμένες πατάτες, φέτος -Λόγω ξηρασίας

Πατάτες τηγανιτές (Φωτογραφία: Unsplash)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βρετανοί και πολλοί Ευρωπαίοι που επιλέγουν κατεψυγμένες πατάτες από το Βέλγιο θα φάνε μικρότερες φέτος, καθώς υπήρξε πρόβλημα στη σοδειά.

Το Βέλγιο, όπως και πολλές χώρες της Ευρώπης, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα ξηρασίας με αποτέλεσμα οι πατάτες να βγουν μικρότερες και να επηρεάζονται τομείς όπως τα κατεψυγμένα προϊόντα.

Η Βρετανία καταναλώνει 1,75 εκατομμύρια τόνους κατεψυγμένων πατατών κάθε χρόνο και παράλληλα με τις ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας του προϊόντος παγκοσμίως. Σχεδόν όλες οι εισαγωγές κατεψυγμένων πατατών, προέρχονται από το Βέλγιο και την Ολλανδία. Οι περιοχές αντιμετώπισαν υψηλές θερμοκρασίες και έλλειψη βροχής, φαινόμενα που επηρέασαν το μέγεθος της πατάτας. Ο Pierre Lebrun, ειδικός στον τομέας από την Βαλλονία, της γαλλόφωνης περιοχής του Βελγίου, τόνισε σε τοπικά ΜΜΕ ότι η κακή καλλιέργεια θα σήμαινε ότι οι βελγικές κατεψυγμένες πατάτες θα έχουν μειωθεί κατά 3 εκατοστά από το κανονικό τους μήκος που είναι από 8 έως 9 εκατοστά.

«Θα τρώμε όλοι μικρές πατάτες», δήλωσε, προσθέτοντας: «Τα εδάφη είναι πολύ ξηρά και δεν διευκολύνουν τους αγρότες να δουλέψουν».

Οι Βρετανοί είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές πατάτας στην ΕΕ, τρώγοντας 100 κιλά πατάτας ανά άτομο κάθε χρόνο, ενώ το Βέλγιο είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κατεψυγμένων πατατών στον κόσμο, εξάγοντας 2,3 εκατομμύρια τόνους κατεψυγμένων πατατών κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες Telegraph

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πατάτες Βέλγιο ξηρασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ