Ιταλία: Εισαγγελείς «έσωσαν» τη Λέγκα από χρεοκοπία -Περιθώριο 7 δεκαετιών για να επιστρέψει 45 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Ιταλία: Εισαγγελείς «έσωσαν» τη Λέγκα από χρεοκοπία -Περιθώριο 7 δεκαετιών για να επιστρέψει 45 εκατ. ευρώ

Ο Ματέο Σαλβίνι (Φωτογραφία: AP/ Ronald Zak)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιθώριο 75 ετών, για να επιστρέψει στο κράτος περίπου 45 εκατ. ευρώ, έδωσαν στη Λέγκα του Βορρά εισαγγελείς στην Ιταλία, σώζοντας το ακροδεξιό κόμμα από πιθανή χρεοκοπία.

Δικαστήριο αποφάσισε στις αρχές του μήνα ότι οι εισαγγελείς μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση 49 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς του κόμματος, έπειτα από έρευνα για απάτη. Ηδη, ανακτήθηκαν σχεδόν 4 εκατ. ευρώ, αλλά διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους λογαριασμούς της Λέγκας ήταν άδειοι και γίνεται έρευνα για το αν άλλα ποσά μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό παράνομα. Το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι- αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών- έχει αρνηθεί ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Γένοβας, Φράνκο Κότσι, δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί να εγγυηθεί την επιβίωση της Λέγκας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι θα επιστραφούν στο κράτος τα κονδύλια που έτυχαν κατάχρησης, στη διαχείριση της κάλυψης προεκλογικών αναγκών.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λέγκα Ματέο Σαλβίνι Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ