Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το Mega- Κατέθεσαν αίτηση οι Τράπεζες - iefimerida.gr

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το Mega- Κατέθεσαν αίτηση οι Τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίτηση για να υπαχθεί το Μέγκα σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες.

Αυτό σημαίνει πρακτικά οτι θα να ακολουθηθεί το μοντέλο ΔΟΛ. Η εταιρεία θα υπαχθεί στον νόμο Δένδια και θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός όλων των περιουσιακών της στοιχείων.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αφορά ειδικά τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά, στην περίπτωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες. Πώς λειτουργεί το μοντέλο του νόμου Δένδια:

Οι τράπεζες προχωρούν σε εκποίηση της επιχείρησης, υπό την εποπτεία του ειδικού διαχειριστή , που είναι συνήθως μία διεθνής ελεγκτική εταιρεία. Ο διαχειριστής αποτιμά την επιχείρηση εν λειτουργία, με σκοπό να επιτευχθεί το υψηλότερο τίμημα και πάντως υψηλότερο από την την ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MEGA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ