Προεκλογικός μποναμάς και στους γιατρούς του ΕΣΥ - iefimerida.gr

Προεκλογικός μποναμάς και στους γιατρούς του ΕΣΥ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «παιχνίδι» των προεκλογικών ψηφοθηρικών παροχών, μπήκαν και οι γιατροί του ΕΣΥ. Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα καταβολής αναδρομικών σε δημόσιους λειτουργούς που αμείβονται με «ειδικά μισθολόγια» αποφασίσθηκε να ενταχθούν και οι γιατροί του ΕΣΥ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία (σ’ αντίθεση με τους ένστολους, που ανακοινώθηκε ως... παροχή η υποχρέωση του δημοσίου να εφαρμόσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση) των γιατρών του ΕΣΥ, δεν δικαιώθηκε, σύμφωνα με την απόφαση του Σ.τ.Ε 431/2018, Γι’ αυτό, προφανώς, και ίδιος ο κ. Τσίπρας λίγα 24ωρα πριν από τις εξαγγελίες του στην ΔΕΘ, είχε ρητά εξαιρέσει τους γιατρούς από τις κατηγορίες δημοσίων λειτουργών που δικαιούνται επιστροφής αναδρομικών... Θέση που είχε προκαλέσει την άμεση αντίδραση του προεδρείου της «Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά» (ΕΙΝΑΠ) να απευθύνει ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας ως «άδικη και υποτιμητική» την συγκεκριμένη στάση απέναντι στον κλάδο.

Χθες, πάντως, πριν από την διαδικτυακή ανάρτηση του κ. Πολάκη, είχε προηγηθεί μια... αμφιλεγόμενη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου Υγείας, με την οποία επιχειρήθηκε να διασκεδαστεί η προ ημερών δήλωση του πρωθυπουργού, για εξαίρεση των γιατρών του ΕΣΥ από το δικαίωμα αναδρομικών!

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, αναφερόταν ότι«παρά τυο γεγονός ότι σύμφωνα με την απόφαση του Σ.τ.Ε, δεν προκύπτει νομική υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας για καταβολή αναδρομικών στου γιατρούς του ΕΣΥ για τις αποδοχές που έχουν περικοπεί, δεδομένων των σημερινών δημοσιονομικών δυνατοτήτων» σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίσθηκε και οι γιατροί να συμπεριληφθούν στην γενικότερη ρύθμιση...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μποναμας γιατροί ΕΣΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ