Kυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΕΡΤ αποφεύγουν να καταδικάσουν ευθέως τις δηλώσεις του δημοσιογράφου Καψώχα - iefimerida.gr

Kυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΕΡΤ αποφεύγουν να καταδικάσουν ευθέως τις δηλώσεις του δημοσιογράφου Καψώχα

Σάλος μετά τις δηλώσεις Καψώχα στην ΕΡΤ / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η στάση της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΕΡΤ, που απέφυγαν με κάθε τρόπο να καταδικάσουν (αν, έστω, όχι και να επιβάλουν κυρώσεις...) τον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Σωτήρη Καψώχα!

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, στη χθεσινή μεσημεριάτικη εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, την οποία συμπαρουσιάζει μαζί με την κυρία Κατερίνα Ακριβοπούλου, χαρακτήρισε ως ακροδεξιές και... φασιστικές τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

«Ηταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι», είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Καψώχας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ1.

Κατά την... «προσωπική» άποψη της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΕΡΤ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις-ανακοινώσεις τους, το να χαρακτηρίζει δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος δημοκρατικά εκλεγμένου από τον λαό, ως «ακροδεξιό», του οποίου μάλιστα οι τοποθετήσεις «θύμισαν θεωρητικό του φασισμού», είναι σεβασμός στην ελευθερία του λόγου και μη λογοκρισία!

Τζανακόπουλος: Δεν θα λογοκρίνουμε τους δημοσιογράφους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Καψώχα και τησκληρή αντίδραση της ΝΔ που ανακοίνωσε ότι «κόβει» την ΕΡΤ, τα τηλεοπτικά πάνελ και τις εκπομπές της για τους εκπροσώπους του κόμματος, περιορίσθηκε να δηλώσει, ως... Πόντιος Πιλάτος, ότι ο ίδιος «δεν θα έκανε μια παρόμοια δήλωση, αλλά από κει και πέρα δεν θα... λογοκρίνουμε τους δημοσιογράφους»!

Όσοι έχουν τύχει να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη... «ενημερωτική» εκπομπή της ΕΡΤ, τη «Δεύτερη Ματιά», είναι απολύτως σίγουρο ότι θα εκνευρισθούν με την πρόσθετη άποψη του κ. Τζανακόπουλου, ο οποίος ερωτηθείς (με αφορμή το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ) να εξηγήσει το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι ο λόγος για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι «το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι έχει μια εξακολουθητική τάση να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, κάτι που δεν ισχύει για την ΕΡΤ»!

«Η ΝΔ έχει κάνει χειρότερα στο παρελθόν, σε σχέση με την ΕΡΤ. Την έκλεισε μέσα σε ένα βράδυ. Επομένως το εμπάργκο δεν είναι και η απόλυτη κλιμάκωση την οποία θα μπορούσε να κάνει η ΝΔ. Δείχνει τη συνολική της αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεταχειρίζεται κανείς τη δημόσια τηλεόραση», πρόσθεσε. Ακολούθως, σε ό,τι αφορά τη δήλωση του κ. Καψώχα είπε: «Δεν θα έκανα μια παρόμοια δήλωση. Από εκεί και πέρα δεν θα λογοκρίνουμε τους δημοσιογράφους», προσέθεσε ακόμη ο κ. Τζανακόπουλος.

EΡΤ: Προσωπικές οι απόψεις Καψώχα

Την ίδια μέρα του συμβάντος, η διοίκηση της ΕΡΤ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, αποδίδοντας την... πολιτική τοποθέτηση του κ. Καψώχα σε «προσωπικές του απόψεις», συμπληρώνοντας ότι η ΕΡΤ δν ασκεί λογοκρισία στους δημοσιογράφους.

«Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι. Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ. Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

ΣΥΡΙΖΑ: Κεραυνός εν αιθρία το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ

Εντωμεταξύ, στήριξη στην ΕΡΤ παρείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ, δια της επιθέσεως στον Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο της απόφασης της ΝΔ να επιβάλλει εμπάργκο στην ΕΡΤ.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο σε ανακοινωση της, για μεθοδευμένη και συστηματική στοχοποίηση της δημόσιας τηλεόρασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το εμπάργκο της Ν.Δ. στην ΕΡΤ δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί την κλιμάκωση της μεθοδευμένης και συστηματικής στοχοποίησης της δημόσιας τηλεόρασης από τον Κ. Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι στην αντίληψη της Ν.Δ. για την ενημέρωση δεν χωρά η δημόσια ραδιοτηλεόραση, παρά μόνο οι ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί. Αυτό έδειξε και το πρόσφατο παρελθόν, με το αντισυνταγματικό κλείσιμο και το “μαύρο” στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για το οποίο διασύρθηκε η χώρα μας διεθνώς. Η Ν.Δ. είναι εκτεθειμένη πρώτα από όλα στους Έλληνες πολίτες, που στηρίζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΤ κυβέρνηση Σωτήρης Καψώχας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ