Φίλης: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κοπούν οι συντάξεις - iefimerida.gr

Φίλης: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κοπούν οι συντάξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν κάνουμε παροχές, απαντάμε σε κοινωνικές ανάγκες» σχολίασε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, απαντώντας στην κριτική ότι ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε παροχές και ψηφοθηρία, με τις ανακοινώσεις του στην ΔΕΘ, ενόψει εκλογών.

«Εμείς δίνουμε μάχη να βγούμε στις αγορές, ξέρουμε ότι εάν ξεκινήσει μία ιστορία παροχολογίας όπως θέλει να κατηγορήσει την κυβέρνηση η ΝΔ και άλλες δυνάμεις του συστήματος, τότε θα δυσκολέψει η πορεία εξόδου στις αγορές» ανέφερε μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ ο πρώην υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας ότι: «Για πολλούς λόγους και φυσιογνωμίας της κυβέρνησης και τακτικής και στρατηγικής για την ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος, εμείς δεν θέλουμε παροχές αλλά ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών στη βάση σχεδίου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που θα σέβεται τις ανάγκες του ανθρώπου, το κοινωνικό πλαίσιο, τις συλλογικές συμβάσεις, την ανάπτυξη της εργασίας, αλλά και το περιβάλλον».

Σε σχέση με την μείωση των συντάξεων την οποία ο Νίκος Φίλης είχε κάνει «σημαία» όλο το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Φίλης δήλωσε «πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει μία περαιτέρω μείωση εισοδήματος των συνταξιούχων, να αποτρέψει δηλαδή -γιατί αυτό σημαίνει- μία επιδείνωση της λιτότητας». Ενδιαφέρον ωστόσο έχει μια αποστροφή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τη στάση της Αριστεράς. Όπως εκτιμά, η Αριστερά δεν τα πήγε καλά στην Ευρώπη και η Σοσιαλδημοκρατία υποχώρησε.

«Κακά τα ψέματα, υποστήριξε, είναι φάση μεγάλων ζυμώσεων, μετατοπίσεων, δυστυχώς μίας κακής πορείας της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή η κακή πορεία συνδυάζεται και με υποχώρηση των κεντροδεξιών δυνάμεων και αύξηση του ακροδεξιού ρεύματος στην Ευρώπη, δεν αντιμετωπίζεται με το να βάλουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί». Μάλιστα ο κ.Φίλης σε σχέση με το ζήτημα του ανοίγματος προς το κέντρο υποστήριξε ότι η απάντηση είναι η "λαϊκή" κι όχι η "λαϊκίστικη" αριστερά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Φίλης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ