Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής: Οσα συνέβησαν στην πρεσβεία του Ιράν δεν επηρεάζουν την ασφάλεια των πολιτών - iefimerida.gr

Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής: Οσα συνέβησαν στην πρεσβεία του Ιράν δεν επηρεάζουν την ασφάλεια των πολιτών

η πρεσβεία μετά την επίθεση/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι όσα συνέβησαν στην πρεσβεία του Ιράν τη Δευτέρα, με την αντίδραση του αστυνομικού φρουρού στην επίθεση μελών του Ρουβίκωνα «δεν επηρεάζουν την ασφάλεια των πολιτών», διατύπωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο κ. Καλλιακμάνης, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», είπε πως ο αστυνομικός «δεν θα μπορούσε να πυροβολήσει στον αέρα γιατί είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και θα μπορούσε να τραυματιστεί κάποιος. Η σκοπιά έπρεπε να είναι μέσα στο κτίριο».

«Ο αστυνομικός είναι εκεί για να ειδοποιήσει. Τι να κάνει όταν έρχονται 2-3 και περισσότερα άτομα;», τόνισε.

Ωστόσο, ο κ. Καλλιακμάνης παραδέχθηκε ότι «δεν ήταν οι εγκεκριμένες ενέργειες που έπρεπε να κάνει ο συνάδελφος».

Εξηγώντας τι θα έπρεπε να κάνει ο φρουρός, ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι: «θα έπρεπε να φοράει το αλεξίσφαιρο γιλέκο για να προστατεύσει τον εαυτό του. Θα έπρεπε να ενημερώσει απευθείας το κέντρο, θα δείξει η ΕΔΕ αν το έκανε. Θα έπρεπε να πάρει μέτρα αυτοπροστασίας. Το μνημόνιο ενεργειών λέει ότι θα πρέπει να έχει χειροβομβίδα κρότου λάμψης και να τη ρίξει για να φοβηθούν όσοι του επιτίθενται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ