Ιταλία: Ο ΥΠΕΞ ακύρωσε διμερή συνάντηση με την αυστριακή κυβέρνηση -Λόγω του σχεδίου για «διπλό διαβατήριο» - iefimerida.gr

Ιταλία: Ο ΥΠΕΞ ακύρωσε διμερή συνάντηση με την αυστριακή κυβέρνηση -Λόγω του σχεδίου για «διπλό διαβατήριο»

O Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι /Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, αποφάσισε να ακυρώσει διμερή συνάντηση με την αυστριακή κυβέρνηση, η οποία είχε προγραμματισθεί για την Τρίτη.

Αυτό συνέβη λόγω του σχεδίου για «διπλό διαβατήριο» στο 'Ανω Αδίγη που προωθεί η Βιέννη.

Το 'Ανω Αδίγη είναι στην πλειοψηφία του γερμανόφωνη περιοχή, η οποία εντάχθηκε στην Ιταλία μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τώρα, η κυβέρνηση Κούρτς, αναφέρεται στην δυνατότητα να δοθεί και αυστριακό διαβατήριο σε όσους κατοίκους της περιοχής αυτής το ζητήσουν.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία θέτει σε κίνδυνο το κλίμα γαλήνης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των διμερών συναντήσεων», αναφέρεται σε γραπτό ανακοινωθέν του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ιταλική διπλωματία, «το σχέδιο για την διπλή υπηκοότητα στο 'Ανω Αδίγη, έναν αιώνα μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, κινδυνεύει να προσλάβει -εν δυνάμει- τα χαρακτηριστικά ενός επικίνδυνου ρεβανσισμού».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία υπουργός Εξωτερικών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ