Ξεπουλάνε τα αναμνηστικά του Ελιζέ: 350.000 ευρώ σε τρεις ημέρες - iefimerida.gr

Ξεπουλάνε τα αναμνηστικά του Ελιζέ: 350.000 ευρώ σε τρεις ημέρες

Ο Μακρόν στο κατάστημα με τα αναμνηστικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, το διαδικτυακό κατάστημα του Μεγάρου των Ηλυσίων με αναμνηστικά έκανε πωλήσεις 350.000 ευρώ.

Συνολικά 7.320 προεδρικά αντικείμενα «έφυγαν» από την Παρασκευή, από κούπες με το πρόσωπο του Εμανουέλ Μακρόν, μέχρι βραχιόλια που γράφουν «ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη» και αξίζουν 250 ευρώ.

Οι πωλήσεις πήραν τα... πάνω τους, χάρη και στο κατάστημα που άνοιξε το σαββατοκύριακο στο Ελιζέ, το οποίο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Ο κατάλογος των περίπου 60 αντικειμένων περιλαμβάνει από κάρτ-ποστάλ με το πρόσωπο του Γάλλου προέδρου- αξίας 2 ευρώ- μέχρι τα προαναφερόμενα βραχιόλια, σκουλαρίκια, πένες και γαλλικές σημαίες.

Η κούπα με το πρόσωπο του Μακρόν κοστίζει περίπου 25 ευρώ, ένα λευκό T-shirt που γράφει «πρώτη κυρία» στα γαλλικά πωλείται για 55 ευρώ, ενώ ένα φούτερ με τη λέξη «Γάλλος» κοστίζει 115 ευρώ. Πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος προτίμησε ένα από τα πιο ακριβά αντικείμενα του καταλόγου, ένα ρολόι με μπλε, λευκό και κόκκινο λουράκι, με τιμή 169 ευρώ.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων δηλώνει ότι τουλάχιστον τα μισά από τα αναμνηστικά κοστίζουν κάτω από 15 ευρώ, ενώ σκοπεύει να εμπλουτίσει τον κατάλογο με περισσότερα προϊόντα από το 2019. Από τις πωλήσεις, κρατά το 12%, σκοπεύοντας να συγκεντρωθεί ποσό για την ανακαίνιση του προεδρικού παλατιού.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ