Ειδικοί Φρουροί: Προσβάλλει όλο το Σώμα η εικόνα του αστυνομικού με το λευκό μπλουζάκι [βίντεο] - iefimerida.gr

Ειδικοί Φρουροί: Προσβάλλει όλο το Σώμα η εικόνα του αστυνομικού με το λευκό μπλουζάκι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία του ότι η νοοτροπία ανοχής στο Ρουβίκωνα έχει περάσει σε όλη την Ελληνική Αστυνομία, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Σώματος Ειδικών Φρουρών, Στρατός Μαυροειδής.

Με αφορμή το βίντεο του Ρουβίκωνα από την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπου ο αστυνομικός φρουρός δεν αντέδρασε και υπάκουσε στις εντολής της αναρχικής συλλογικότητας, ο κ. Μαυροειδής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε τον φόβο ότι έχει περάσει σε ολόκληρη την ΕΛΑΣ η λογική «από το Ρουβίκωνα είναι, θα φύγουν».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την εικόνα του φρουρού, που δεν φορούσε στολή είπε ότι «προσβάλει όλους τους αστυνομικούς η εικόνα του με το λευκό T –shirt».

Ο αστυνομικός φρουρός για τον οποίο έχει διαταχθεί ΕΔΕ, φέρεται να δικαιολογήθηκε με τις φράσεις: «αιφνιδιάστηκα... Τους είδα με τις κουκούλες. Δεν ήξερα τι να κάνω».

Το βίντεο με το «ντου» του Ρουβίκωνα

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, που -σύμφωνα με τις πληροφορίες- επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, βρέθηκαν στις 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από την πρεσβεία, πέταξαν μπουκάλια με χρώμα και προκάλεσαν φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, ένας εξ αυτών πλησιάζει τον φρουρό και του λέει να βγει έξω, για να μη χτυπήσει από τα σπασμένα γυαλιά, κι αυτός τον υπακούει.

Ο ένοπλος φρουρός της πρεσβείας απλώς υπάκουε

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο φρουρός φέρει αυτόματο όπλο, κάτι που προφανώς είδαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, ωστόσο δεν τους απασχόλησε καν.
Εξάλλου ο φρουρός έκανε ό,τι του είπαν, ενώ την ίδια ώρα είχε απλώς το όπλο μαζί του, προφανώς επειδή φοβόταν μήπως του το πάρουν.
Ενδεικτικό της ταραχής και της απώλειας της ψυχραιμίας του είναι πως, ενώ έχει υπακούσει στην εντολή και βγαίνει από το κουβούκλιο, την ώρα που το μέλος του Ρουβίκωνα σπάει την τζαμαρία, ο φρουρός κλειδώνει την πόρτα.

Αφού έκαναν «γυαλιά-καρφιά» το κουβούκλιο, στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ