Βενεζουέλα: Εως και 20 χρόνια φυλακή σε δύο πυροσβέστες που παρομοίασαν τον Μαδούρο με... γάιδαρο [βίντεο] - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Εως και 20 χρόνια φυλακή σε δύο πυροσβέστες που παρομοίασαν τον Μαδούρο με... γάιδαρο [βίντεο]

O αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί έως και 20ετής κάθειρξη είναι στη Βενεζουέλα δύο πυροσβέστες, οι οποίοι δημιούργησαν ένα βίντεο που παρομοιάζει τον Νικολάς Μαδούρο με... γάιδαρο.

Ο 45χρονος Κάρλος Βαρόν κι ο 41χρονος Ρικάρντο Πριέτο οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τη σύλληψή τους από άνδρες της αντικατασκοπείας στρατού στον σταθμό της πυροσβεστικής, όπου εργάζονται.

Οι δύο άνδρες επιμένουν ότι το βίντεο που έγινε viral, από τη στιγμή που το ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ένα «αστείο», αλλά ο δικαστής Κάρλος Μάρκες διέταξε χθες να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβίαση νόμου κατά της υποκίνησης σε μίσος, που ψηφίστηκε πέρυσι.

Αντίπαλοι του αριστερού προέδρου της Βενεζουέλας συχνά αποκαλούν τον Μαδούρο κοροϊδευτικά “Maburro” - λογοπαίγνιο με την ισοπανική λέξη “burro”, που σημαίνει γάιδαρος.

Βενεζουέλα: Εως και 20 χρόνια φυλακή σε δύο πυροσβέστες που παρομοίασαν τον Μαδούρο με... γάιδαρο [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Στο βίντεο, που έφτιαξαν οι Πριέτο και Βαρόν, διακρίνεται ένας άνδρας να οδηγεί έναν γάιδαρο σε σταθμό της Πυροσβεστικής στην πολιτεία Μερίδα. Κάποιος απευθύνεται στο συμπαθές τετράποδο σαν να πρόκειται για τον πρόεδρο της χώρας, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Καλησπέρα, σύντροφοι, όπως μπορείτε να δείτε, δεχόμαστε επίσκεψη από τον πρόεδρο Μαδούρο. Πραγματοποιεί επιθεώρηση» λέει, ενώ ο γάιδαρος περπατάει αργά μέσα στο μισοφωτισμένο, σταθμό.

Βενεζουέλα: Εως και 20 χρόνια φυλακή σε δύο πυροσβέστες που παρομοίασαν τον Μαδούρο με... γάιδαρο [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Κι ενώ το ζώο μασουλάει χορτάρι, ο αφηγητής ακούγεται να λέει: «Ελέγχει αν το γρασίδι είναι σε καλή κατάσταση ή όχι. Δηλώνει ότι είναι καλό – είναι το μοναδικό καλό πράγμα που έχουμε εδώ στον σταθμό». Και συνεχίζει: «Τώρα, πήγαινε στην τουαλέτα, για να δεις τις συνθήκες. Ή στην κουζίνα».

Βενεζουέλα: Εως και 20 χρόνια φυλακή σε δύο πυροσβέστες που παρομοίασαν τον Μαδούρο με... γάιδαρο [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με τον Ιβάν Τόρο, δικηγόρο που ειδικεύεται σε υποθέσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «οι πυροσβέστες παραπέμφθηκαν σε δίκη βάσει της νομοθεσίας περί υποκίνησης μίσους, που επισύρει ποινή εικοσαετούς κάθειρξης».

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου λένε ότι η κυβέρνηση Μαδούρο έχει εξαπολύσει προγκρόμ διώξεων στυους αντιφρονούντες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέχρι στιγμής 234 πολιτικοί κρατούμενοι στη χώρα, όπως εκτιμά το Penal Forum.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ