«Εκθέτοντας τα παιδιά μου»: Μια παγίδα που στήνουν οι γονείς - iefimerida.gr

«Εκθέτοντας τα παιδιά μου»: Μια παγίδα που στήνουν οι γονείς

Παιδικά καλλιστεία. Φωτογραφία: Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παιδιά που μαγειρεύουν, παιδιά που φτιάχνουν γλυκά, παιδιά που παίζουν σε τηλεοπτικές σειρές, παιδιά που συμμετέχουν σε ταινίες, παιδιά που τραγουδούν, χορεύουν, κάνουν ακροβατικά, παιδιά στην πασαρέλα: Παιδιά-θαύματα (;) σε δημόσια έκθεση.

Η εικόνα ενός παιδιού με ταλέντα, χαρίσματα, ειδικές δεξιότητες που προβάλλεται μέσα από τη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη, αποτελεί πλέον μια νέα, διαδεδομένη πραγματικότητα. Είναι τα ανήλικα πλάσματα που εμφανίζονται μπροστά μας και μας προκαλούν να τα κρίνουμε, να τα βαθμολογήσουμε, να τα εμψυχώσουμε. Το διάλεξαν; Είναι απίθανο ένα δεκάχρονο να καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνει αυτή η δημόσια έκθεσή του. Οπως είναι δύσκολο να την διαχειριστεί -εδώ μεγάλοι και δεν τα καταφέρνουν.

Κι όμως, η δημοσιότητα που, όπως φαίνεται, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ψάχνουν έστω και γι΄αυτά τα λίγα λεπτά, δεν έχει αφήσει έξω από το κάδρο τα παιδιά. Μια επιλογή που κάνουν οι γονείς τους, προβάλλοντας κυρίως τις δικές τους ανάγκες, τις δικές τους ανασφάλειες, τα δικά τους απωθημένα....

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Μυρτώς Λοβέρδου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παιδιά έκθεση ριάλιτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ