Ο Καμμένος προανήγγειλε μονομερή ενέργεια για τις συντάξεις: Δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι με τους δανειστές - iefimerida.gr

Ο Καμμένος προανήγγειλε μονομερή ενέργεια για τις συντάξεις: Δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι με τους δανειστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και μέλος της συγκυβέρνησης Πάνοςε Καμμένος αναφερόμενος στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων υποστήριξε ότι, «δεν θα μειωθούν» και παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη ο κ.Καμμένος είπε ότι, «η λύση είναι να έχουμε τα οικονομικά στοιχεία, να αποδείξουμε με τον προϋπολογισμό ότι βγαίνουν και τότε να εξηγήσουμε σε όλους τους εταίρους ότι εμείς δεν προχωράμε στην εφαρμογή του μέτρου».

Ειδικότερα, είπε ότι υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο που επιτρέπει να μην ληφθεί το μέτρο, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι με τους δανειστές. Όταν θα βγουν τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου, ο Τσακαλώτος θα τους πει «έχουμε τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μέτρο δεν χρειάζεται να ληφθεί».

«Το 2019 δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων, όπως το είχε ζητήσει το ΔΝΤ» δεσμεύθηκε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι το μέτρο θα καταργηθεί με άλλον νόμο, επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με όσα εξήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ για την μείωση φόρων και εισφορών.

«Το πρόγραμμα που ζητήσαμε να εγκρίνει ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι εκείνο που υπογράψαμε τον Ιούλιο του 15, αλλάζοντας κάθετα την στάση μας από την εντολή που είχαμε πάρει τον Ιανουάριο του 2015», είπε ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς για τα σκληρά μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή των συντάξεων βάσει του «νόμου Κατρούγκαλου». Και δεν πήραμε μόνο την έγκριση του ελληνικού λαού, αλλά και της ΝΔ. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Πρόεδρος τότε του κόμματος, προς τιμήν του, υπερψήφισε την συμφωνία με τους δανειστές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ