Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέσα στο Πάσχα - iefimerida.gr

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέσα στο Πάσχα

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέσα στο Πάσχα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δυσκολίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, ειδικά αυτοί που έχουν επιλέξει να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά, αφού η ΠΝΟ αποφάσισε να κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια τη Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη.

Οι ναυτεργάτες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να αποσύρει τις τροπολογίες για τον Οίκο Ναύτου, το εφάπαξ και τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους. Ζητούν επίσης να επανεξετασθούν μετά τις εκλογές.

Την έκπληξή του για την 48ωρη απεργία εξέφρασε το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα καλέσει εκ νέου σε διάλογο την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Την ίδια ώρα σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την Παρασκευή 6 Απριλίου οι 3.000 φορτοεκφορτωτές όλης χώρας, ενώ η Ομοσπονδία τους προγραμματίζει συγκέντρωση για τις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς.

Οι φορτοεκφορτωτές διαμαρτύρονται για την απομείωση των αποθεματικών τους που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Ελλάδος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των παραγωγών, καθώς τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται να παρατηρηθούν σημαντικές ελλείψεις στις αγορές των νησιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ