Πηγές ΝΔ: Αυτά θα δεσμευθεί στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - iefimerida.gr

Πηγές ΝΔ: Αυτά θα δεσμευθεί στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ δεν θα είναι μια ομιλία παροχολογίας όπως αυτή του κ. Τσίπρα, που κατά τη ΝΔ ήταν ασυνάρτητη και χωρίς καμία συνοχή και προοπτική, αναφέρουν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το δικό του όραμα την επόμενη μέρα της Ελλάδα με ένα πολύ συγκροτημένο και κοστολογημένο σχέδιο για αναγέννηση της χώρας όπως θα πει με έξι κεντρικούς στόχους που θα αφορούν την οικονομία, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, τις δομικές αλλαγές που χρειάζεται το κράτος και τον τρόπο διακυβέρνησης και βέβαια την επανάκτηση της ασφάλειας.

«Μπορούμε» είναι το κεντρικό σύνθημα της ομιλίας και με βάσει αυτούς τους έξι στόχους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα καλέσει όλους τους πολίτες σε μια μεγάλη εθνική συμπόρευση «για την Ελλάδα που αξίζουμε», κάνοντας συγκεκριμένο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, καθώς θα τονίσει ότι οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος έχουν ξεθωριάσει.

Ενδιαφέρον έχουν και κάποιες νέες δεσμεύσεις που θα αναγγείλει. Κατά πληροφορίες, δεν θα επαναλάβει μόνο τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% αλλά την καταβολή του πλέον στους δήμους και όχι στο κράτος, προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να αποκτήσει πραγματική θεσμική και οικονομική ανεξαρτησία.

Τέλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα δεσμευθεί ότι θα καταργήσει πλήρως το τέλος επιτηδεύματος και για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, γεγονός που μαζί με τη μείωση των εισφορών θα αυξήσει τις αποδοχές τους κατά τουλάχιστον 20%, ενώ θα μιλήσει και για την κατάργηση των capital controls προκειμένου να επιστρέψουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στη χώρα και όχι να φεύγουν όπως σήμερα.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά τις 20:00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μητσοτάκης ομιλία ΔΕΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ