Reuters: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία της Αθήνας με τους πιστωτές για τις συντάξεις - iefimerida.gr

Reuters: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία της Αθήνας με τους πιστωτές για τις συντάξεις

Το κτίριο της Βουλής/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία των θεσμών με την Αθήνα για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις επισημαίνει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο πηγές της σε καθεστώς ανωνυμίας.

Η μια πηγή είπε ότι η εικασία πως οι δανειστές συμφώνησαν με την ελληνική θέση για τις συντάξεις είναι «πρώιμη». «Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά» είπε στο Reuters η ίδια πηγή των δανειστών.

Η δεύτερη πηγή είπε ότι δεν έχει υπάρξει καμία κατάληξη στη διαπραγμάτευση για το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πιθανώς «παγώνουν» την άμεση έγκριση για αναστολή του μέτρου περικοπών των συντάξεων από την έναρξη του νέου έτους, καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη τους αποστολή στην Αθήνα στο πλαίσιο της εποπτείας μετά το πρόγραμμα, σημειώνει στο δημοσίευμά του το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Αθήνα υποστηρίζει ότι διαθέτει αρκετό δημοσιονομικό περιθώριο προκειμένου να αναστείλει την περικοπή των συντάξεων έως και 18% από τον Ιανουάριο, διατηρώντας παράλληλα σε υγιή πορεία τα δημοσιονομικά της.

Η πηγή που επικαλείται το πρακτορεία και χαρακτηρίζει πρώιμη τη φημολογία για μη περικοπή των συντάξεων επισημαίνει ακόμη ότι είναι απαραίτητο να γίνει καλή δουλειά.

Στο δημοσιεύμα τονίζεται ακόμη ότι «η Ελλάδα θέλει να αποτρέψει τις περικοπές των συντάξεων, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ αλλά αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από την αναθεώρηση του προϋπολογισμού της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Οκτωβρίου. Νωρίτερα την Παρασκευή, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αθήνας αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκές πηγές, λέγοντας ότι οι δανειστές θεωρούσαν το ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης βιώσιμο και δεν απέκλεισε την πιθανότητα πλήρους εγκατάλειψης των περικοπών των συντάξεων.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reuters συντάξεις ΑΠΕ περικοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ