Φεύγουν οι θεσμοί- Τελευταία συνάντηση με τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο - iefimerida.gr

Φεύγουν οι θεσμοί- Τελευταία συνάντηση με τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο

Από την πρώτη μέρα των συναντήσεων με τους θεσμούς στο υπουργείο Δικαιοσύνης/Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα δημοσιονομικά θέματα κλείνει ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Στην τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή του Γιώργου Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών θα τεθούν τα μεγάλα δημοσιονομικά μέτωπα στον τομέα των παροχών και του μερίσματος καθώς και η πρόοδος στα προαπαιτούμενα της πρώτης μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας.

Μετά θα γίνει μία συνολική αποτίμηση της κατάστασης και των επόμενων κινήσεων στις επαφές και ανταλλαγές στοιχείων που θα γίνουν εξ αποστάσεως.

Μετά τη σημερινή σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται μια πρώτη ανακοίνωση από την πλευρά των θεσμών.

Τον Νοέμβριο αναμένεται η πρώτη- εκ των συνολικά τεσσάρων σε ετήσια βάση- έκθεση της Κομισιόν ενώ θα ακολουθήσουν άλλες τρεις, στα τέλη Φεβρουαρίου, στα τέλη Μαΐου και τον Νοέμβριο 2019.

Τον Νοέμβριο, η πρώτη έκθεση των θεσμών θα δώσει σήμα στο Eurogroup για την εκταμίευση ή μη των πρώτων 600 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων (SMP’s-ANFA’s) στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ΔΝΤ θα εκδοθούν δύο εκθέσεις, καθώς το Ταμείο μετέχει περισσότερο ως παρατηρητής.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ