Εφυγε ο «ατίθασος» ποδοσφαιριστής, Τζόρτζιο Κινάλια - iefimerida.gr

Εφυγε ο «ατίθασος» ποδοσφαιριστής, Τζόρτζιο Κινάλια

«Εφυγε» ο ατίθασος ποδοσφαιριστής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής της Ιταλίας, Τζιότρζιο Κινάλια σε ηλικία 65 ετών. Ο Κινάλια, ένας από τους πιο ατίθασους ποδοσφαιριστές του ιταλικού ποδοσφαίρου, πέθανε στο σπίτι του στη Φλόριδα. Πριν από δέκα ημέρες είχε υποστεί έμφραγμα και είχε υποβληθεί σε επέμβαση αγγειοπλαστικής.

Ο Κινάλια γεννήθηκε τον Γενάρη του 1947 στην Καράρα (Τοσκάνη), αλλά η οικογένειά του μετανάστευσε στο Κάρντιφ της Ουαλίας το 1955.

Στα εφηβικά του χρόνια ενσωματώθηκε στην ομάδα της Σουόνσι που τότε αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία. Στα 19 του ήταν ιδιαίτερα ατίθασος, δεν προσερχόταν στην ώρα του στις προπονήσεις, μεθούσε και κυκλοφορούσε με ωραίες γυναίκες. Η Σουόνσι το πήρε απόφαση πως δεν πρόκειται να κάνει σπουδαία καριέρα και τον άφησε ελεύθερο να επιστρέψει στην Ιταλία.

Για να παίξει στη Serie A έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια, γιατί είχε αγωνιστεί επαγγελματικά σε ξένη ομάδα. Ετσι, στο διάστημα αυτό εκπροσώπησε τα χρώματα των ομάδων της τρίτης κατηγορίας Μασέσε και Ιντερνάπολι.

Στα 22 του πήγε στη Λάτσιο, όπου έμεινε για επτά χρόνια, πετυχαίνοντας σ' αυτό το διάστημα 98 γκολ. Η διαδρομή του στην Εθνική Ιταλίας ήταν σύντομη, μόλις 14 αγώνες, λόγω της σύγκρουσής του με τον προπονητή Φερούτσιο Βαλκαρέτσι. Το 1976 έφυγε για τις ΗΠΑ και την ομάδα Κόσμος όπου διέπρεψε δίπλα στον Πελέ και τον Μπεκενμπάουερ και συμπεριλήφθηκε το 2000 στο Hall of Fame.

Το 1983 επέστρεψε στη Λάτσιο ως πρόεδρος, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 2006 προσπάθησε να επανέλθει αλλά, όπως αποκαλύφθηκε, προσπάθησε να αγοράσει τις μετοχές της Λάτσιο κάνοντας ξέπλυμα χρήματος της μαφιόζικης οικογένειας Καλζαρέζι και από τον Ιούλιο του 2008 εκκρεμούσαν εις βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ