Οι δικηγόροι ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανασταλεί η υποχρεωτική διαμεσολάβηση - iefimerida.gr

Οι δικηγόροι ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανασταλεί η υποχρεωτική διαμεσολάβηση

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Με την συντονιστική επιτροπή των δικηγόρων να ζητά από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης την άμεση τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο άναψε το πράσινο φως για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση στις ιδιωτικές διαφορές.

Δηλαδή, για το υποχρεωτικό «πέρασμα» από το τραπέζι του διαλόγου με την βοήθεια των διαμεσολαβητών, και μόνο εάν δεν βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, να προσφεύγουν τα δύο μέρη στη δικαιοσύνη. Η διάταξη είχε θεσπιστεί για μία σειρά ιδιωτικών διαφορών, όπως οικογενειακές, οροφοδιαμερίσματα, ιατρικές αμέλειες κλπ.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία έκρινε αντισυνταγματική την επίμαχη διάταξη, δένει τα χέρια των δικαστών που θα κληθούν να εφαρμόσουν την επίμαχη διάταξη νόμου.

«Ενόψει των θεμάτων που ανακύπτουν από την άνω απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, προτείνεται η αναστολή ισχύος της υποχρεωτικής εφαρμογής της διαμεσολάβησης, προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για ουσιαστική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς» σημειώνουν οι δικηγόροι, ζητώντας την αναστολή του μέτρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δικηγόροι Καλογήρου διαμεσολάβηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ