Η Cosmote μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ «Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη» - iefimerida.gr

Η Cosmote μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ «Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H COSMOTE στηρίζει, ως Μεγάλος Χορηγός, το Φεστιβάλ «Π100-Πλανήτης Τεχνόπολη», που πραγματοποιείται το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, και το οποίο περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 17 ετών και τους γονείς τους.

Το πολυθεματικό διήμερο Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με τις ξεχωριστές δράσεις του COSMOTE Family, που αποτελεί την πρόταση της COSMOTE για έναν καλύτερο και πιο ασφαλή κόσμο στο Διαδίκτυο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου (11:00-12:00), η COSMOTE παρουσιάζει τη βραβευμένη θεατρική παράσταση «Η φάρμα του Διαδικτύου στον Πλανήτη Π100» από την ομάδα Χιλιοδέντρι. Η παράσταση, έχει στόχο, με δημιουργικό τρόπο, να ευαισθητοποιήσει γονείς και παιδιά για τους κινδύνους αλλά και τους κανόνες ασφάλειας στον ψηφιακό κόσμο.

Στο πλαίσιο της χορηγίας, η COSMOTE διοργανώνει στην Τεχνόπολη ομιλίες ειδικών σχετικά με τα θέματα ασφάλειας των παιδιών στο Διαδίκτυο, τις οποίες θα μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει μέσω livestreaming στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube. Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, η Κατερίνα Ψαρουδάκη, δημοσιογράφος & υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, θα μιλήσει στο κοινό με θέμα «Πρώτη φορά στο διαδίκτυο - Πώς να καθοδηγήσω το παιδί μου». Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ο Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών & εφήβων & Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, θα αναφερθεί στην «Υπερβολική χρήση Διαδικτύου: Πώς αναγνωρίζουμε τα σημάδια εθισμού και ποιος ο ρόλος μας ως γονείς». Στη συνέχεια τα video των ομιλιών θα αναρτηθούν στο e-parenting.

Η Cosmote μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ «Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη» | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης, σε ειδική δράση του portal e-parenting της COSMOTE, οι γονείς θα μπορούν να ελέγξουν τις γνώσεις τους γύρω από τα social media και τη διαδικτυακή διάλεκτο που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους.

Το εκπαιδευτικό portal e-parenting

Για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, η COSMOTE έχει δημιουργήσει το portal e-parenting, όπου οι γονείς μπορούν να αναζητούν άρθρα για τα θέματα της ασφαλούς πλοήγησης από εξειδικευμένους φορείς, να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις, εφαρμογές, αλλά και τα νέα σημεία επαφής των παιδιών στο digital περιβάλλον. Σημείο αναφοράς για το περιεχόμενο του portal, αποτελούν οι εξειδικευμένες και επίκαιρες πληροφορίες των έγκριτων φορέων με τους οποίους συνεργάζεται η COSMOTE: το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) & την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Οι δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στο «Π100-Πλανήτης Τεχνόπολη»

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ «Π100-Πλανήτης Τεχνόπολη» έχει και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, που διοργανώνει το εικαστικό-τεχνολογικό εργαστήρι «ο γύρος του κόσμου σε 45 λεπτά!» (15 & 16 Σεπτεμβρίου, 11.00-12.30, 1ος όροφος Innovathens). Εκεί, τα παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών, θα μπορούν, μέσω tablets, να περιηγηθούν στις ψηφιακές συλλογές άλλων μουσείων του κόσμου και να κάνουν δημιουργικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, στην έκθεση με τίτλο «PHONE HOME: από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στον Π100», μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν αντιπροσωπευτικές τηλεφωνικές συσκευές από τις δεκαετίες 1940 έως 1990.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Π100-Πλανήτης Τεχνόπολη COSMOTE χορηγός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ