Υπέρ των κέντρων υποδοχής μεταναστών τάσσεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - iefimerida.gr

Υπέρ των κέντρων υποδοχής μεταναστών τάσσεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετική ήταν η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον σχεδιασμό της Ελλάδας για το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, μετά από συνάντηση που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με την Ευρωπαία Επίτροπο Eσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομο στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο αυτό η Σεσίλια Μάλστρομ, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας χώρων υποδοχής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και επεσήμανε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τους κοινοτικούς πόρους που έχουν διατεθεί για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τη σταθερά ισχυρή πολιτική βούληση της χώρας μας να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των συνόρων, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, την αναμόρφωση του Ασύλου και τη διαχείριση των συνόρων - Σένγκεν. Επιπλέον, ζήτησε την ουσιαστική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύσταση και λειτουργία κέντρων παραμονής, πέραν των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ελληνικού Σχεδίου Δράσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ