Η Σκύρος πρώτη στις προτιμήσεις κοινού σε τουριστική έκθεση του Βερολίνου - iefimerida.gr

Η Σκύρος πρώτη στις προτιμήσεις κοινού σε τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Το νησί «είδε» αύξηση πάνω από 40% σε επισκέπτες την τελευταία τριετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αύξηση πάνω από 40% σε επισκέπτες την τελευταία τριετία και με σειρά σημαντικών βραβείων διεθνώς, όπως το παγκόσμιο βραβείο κοινού στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου, η Σκύρος μπήκε με αξιώσεις στο διεθνή τουριστικό χάρτη.

Παράλληλα, το νησί του κεντρικού Αιγαίου αποτελεί κι έναν από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς και για τους Έλληνες επισκέπτες οι επισκέπτονται μαζικά το νησί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα το φετινό καλοκαίρι σημείο-σταθμό αποτέλεσε το Skyros Summer Fest με χιλιάδες συμμετέχοντες.

Το νησί «είδε» αύξηση πάνω από 40% σε επισκέπτες την τελευταία τριετία

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 39χρονος δήμαρχος Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ένας από πιο νέους δημάρχους σε όλη τη χώρα, έχοντας ως στρατηγική στόχευση τη δημιουργία ενός destination brand για όλο το χρόνο, η Σκύρος σέβεται το επισκέπτη, προστατεύει την βιοποικιλότητα και στηρίζει την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό. Μάλιστα, επιστέγασμα της προσπάθεια του δήμου, όπως τονίζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρείται η βράβευση του νησιού ως ενός από τους 100 κορυφαίους προορισμούς αειφορίας και «πράσινου τουρισμού» στον κόσμο.
Καθοριστικό ρόλο στην αύξηση έχει παίξει η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου, μια εταιρεία λαϊκής βάσης-πρότυπο με μεγαλομέτοχο τον δήμο Σκύρου, που πραγματοποιεί καθημερινά το δρομολόγιο Κύμη-Σκύρος και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως τονίστηκε.

Η Σκύρος είναι ο ανερχόμενος προορισμός στις Σποράδες


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ